Decorarea casei este o chestiune de gust, dar și de punere în practică a unor trucuri.

Există câteva lucruri de bază de care trebuie să ții cont pentru ca locuința ta să fie mereu frumoasă. Iată câteva trucuri de care trebuie să ții cont pentru o casă pe gustul tău.

UN AS în mânecă: simplitate

Este mai ușor să creezi decorul corect atunci când mobilierul de bază – în cazul camerei de zi, al canapelei, al mesei de cafea sau al bufetului – este format din piese cu design simplu.

  1. O canapea cu tapițerie simplă este mai apreciată decât una cu model, deoarece poți alege pernele fără teama că motivele nu se potrivesc.
  2. O canapea cu tapițerie într-o culoare neutră oferă mai multe posibilități decât una într-o culoare izbitoare (roz, portocaliu, verde …), deoarece poți adăuga un fotoliu sau un covor într-o nuanță intensă în camera de zi fără să te întrebi: oare este potrivit? Culoarea cel mai puțin problematică pentru canapea, fără îndoială, este alb, urmată de gri deschis.
  3. O măsuță de cafea discretă – cu linii simple – îți va da libertatea de a adăuga mobilier de orice stil în viitor fără a fi nevoie să schimbi întregul decor. Pariurile sigure: mobilier fără ornamente cu designuri de bază. Ce finisaje sunt mai ușor de combinat? Culoarea alb și lemnul deschis, cum ar fi stejarul sau fagul.

Caută lumina

O cameră întunecată pare mai mică. În plus, lipsa luminii face ca și detaliile cu nuanțe strălucitoare să fie plictisitoare și triste. Chiar dacă nu ai o fereastră din podea până în tavan, există trucuri pentru a face un spațiu să pară mai luminos.

  1. Vopsește tavanul și cel puțin trei pereți în alb: reflectă lumina naturală și o intensifică.
  2. „Îmbracă” fereastra cu o perdea albă sau o jaluzea. Acestea nuanțează luminozitatea, nu o blochează.
  3. Dacă podeaua este întunecată, alege covoare deschise la culoare, care să o lumineze. Dacă au textură din lână, păr lung sau fibre, vei crea un spațiu nu doar luminos, ci și confortabil și cald.

Tendințe- cu moderație

Toți vrem să avem o casă în pas cu moda, dar … chiar vrei să schimbi canapeaua sau masa de dining la fiecare două minute? Pentru a evita acest lucru, limitează decorul „la modă” la accesoriile care pot fi înlocuite fără a modifica piesele cheie de decor.

Cei mai buni candidați pentru a avea o casă la modă fără dureri de cap (sau fără să-ți golești buzunarul) sunt vazele, pernele și decorațiunile pentru pereți, de genul tablourilor

Tapet-folosește-l cu grijă

Tapetul creează un sentiment de intimitate care se traduce într-o atmosferă confortabilă. Dar, cu excepția cazului în care spațiul este foarte mare, o cameră în care toți pereții sunt acoperiți cu tapet riscă să pară aglomerată. Nu folosi foarte mult tapet, limitează-te la un singur perete: efectul surpriză va fi foarte decorativ și vei putea da o senzație de adâncime peretelui pe care îl montezi.

Peretele-decorează-l cu atenție

Decorarea peretelui este ceva mai complexă decât pare. Când combini mai multe tablouri sau fotografii, este important ca între acestea să existe un echilibru, astfel încât compoziția să fie armonioasă. Pentru a nu regreta sau a face în perete găuri inutile, trucul este să așezi tablourile pe podea și să încerci toate compozițiile până o găsești pe cea care îți place cel mai mult.

Copie ideile care îți plac

Răsfoiește reviste, intră pe rețelele de socializare caută fotografii interesante. Imprimă-le pe cele care îți plac cel mai mult și creează propriul notebook de decorare a casei. Cei mai buni designeri de interior își prezintă ideile, așa că de ce să nu te inspiri de la ei? Vei avea garanția că funcționează. Și nu te grăbi. Decorarea corectă este un obiectiv grozav, dar important este să te bucuri și să te delectezi până ajungi acolo.

După ce te inspiri de la experții în design de interior, începe să te gândești cum să realizezi o amenajare living pe gustul tău.

Dacă nu ai încă o casă a ta, nu-ți face probleme. Mai devreme sau mai târziu vei găsi casa viselor tale. Până atunci, dacă ești din Brașov, intră pe internet și caută imobiliare Brașov. Sigur vei găsi ceea ce-ți dorești. Succes!