Life

Ținuta potrivită pentru mers la sală. 5 recomandări de care să ții cont

Nu mai este niciun secret faptul că exercițiile fizice au un efect uimitor asupra stării noastre de sănătate și nici că ne pot menține într-o formă de invidiat, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Dacă și tu te-ai hotărât să incluzi exercițiile fizice în rutina ta zilnică, fie ele la sala de fitness sau clasele de aerobic, trebuie să știi că ținuta sport aleasă poate juca un rol important.

 

O ținută sport pentru sală trebuie să se potrivească perfect și să te ajute să obții rezultatele pe care ți le dorești. Descoperă în rândurile următoare o serie de recomandări de care să ții cont în alegerea ținutei potrivite pentru sala de fitness!

1.   Alege haine care să ți se potrivească perfect

De regulă, echipamentul sportiv este realizat din materiale elastice, care se mulează pe corp. Cu toate acestea, trebuie să fii atentă ca aceste piese vestimentare să nu te strângă și nici să nu fie confecționate din materiale aspre. Probează întotdeauna hainele sport și alege-le pe cele în care să te simți confortabil, fără a opta pentru haine de dimensiuni prea mari sau prea mici.

 

Este mult probabil să te simți mai confortabil în tricouri mai largi sau în pantaloni de trening lejeri, însă dacă mergi la sala de fitness hainele de tip XXL te pot încurca, mai ales atunci când folosești aparate de fitness. Cel mai înțelept este să alegi haine care se mulează confortabil pe corpul tău. O pereche de pantaloni sport pentru femei așa cum sunt colanții și o bustieră îți pot crește performanțele în sala de fitness.

2.   Ține cont de calitatea materialului și țesături

Mersul la sala presupune foarte multă mișcare și schimbări frecvente ale poziției corpului, într-un timp scurt. Tocmai din acest motiv, hainele tale trebuie să se muleze ideal pe corpul tău, pentru a-ți oferi libertate deplină de mișcare.

 

În ceea ce privește țesăturile, poți miza pe materiale care nu se vor lipi de corp din primul moment în care vei începe să transpiri. Mai mult decât atât, este recomandat să alegi texturi plăcute la atingere, cu un conținut corespunzător de elastan, care să-ți permită să te miști în voie, fără a-ți irita pielea.

3.   Alege piese vestimentare din materiale respirabile

Atunci când faci mișcări intense, transpirația este un proces normal. Cu toate acestea, nu îți vei dori ca transpirația să rămână îmbibată în hainele tale pentru mult timp. În schimb, optează pentru piese vestimentare din materiale respirabile, care combină țesături naturale precum bumbac, cu țesături sintetice și amestecuri, precum lycra sau poliester.

 

Aceste tipuri de materiale îți pot asigura sesiuni întregi de exerciții fizice, pe durata cărora să te simți confortabil, pentru că au rolul de a menține temperatura optimă a corpului, atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece.

4.   Investește în accesoriile potrivite

Din ținuta potrivită pentru sală nu trebuie să lipsească nici accesoriile. De pildă, șosetele sunt accesorii de nelipsit în geanta de fitness pentru sala, chiar dacă de cele mai multe ori ai tendința de a nu le oferi importanța cuvenită. Optează pentru șosete din bumbac, care să nu fie prea strânse pe picior, pentru a nu-ți afecta circulația.

 

De asemenea, vei avea nevoie de o bentiță pentru cap, de mănuși pentru sală, dar și de diverse accesorii pentru antrenament, așa cum sunt benzile de rezistență pentru exerciții.

5.   Optează pentru încălțăminte sport adecvată

O altă parte integrantă a ținutei potrivite pentru sala de fitness este și încălțămintea sport. Pantofii sport sunt meniți să susțină activitatea optimă de la sală, așa că nu trebuie să neglijezi importanța acestora în outfitul tău sport. Recomandarea noastră este să achiziționezi o pereche de adidași sport realizați cu tehnologii speciale, a căror talpă să fie confecționată din spumă, care să prezinte suportul ideal pentru glezne și care să fie realizați din materiale care să permită ventilația aerului din interior.

 

Acum că ai luat la cunoștință toate aceste recomandări, ești gata să-ți creezi ținuta potrivită pentru sala de fitness? Ai în vedere toate aceste sugestii atunci când îți construiești outfitul pentru sală și simte-te confortabil în timpul fiecărui antrenament!