Exclusiv, Stiri

Și-a dat demisia fostul director SIE, în favoarea unui mandat prezidențiabil din partea PDS-ului

Teodor Meleșcanu este un diplomat și om politic român, fost membru al Partidului Național Liberal. A îndeplinit funcția de ministru de externe în Guvernul Nicolae Văcăroiu în perioada 1992-1996 și pe cea de ministru al apărării naționale în Guvernul Tăriceanu, în perioada aprilie 2007–decembrie 2008. A fost senator de Prahova, ales în colegiul al treilea al acestei circumscripții, pe listele Partidul Național Liberal. Membru al senatului în legislatura 1996-2000, a fost ales atunci pe listele PDSR, iar în 2004 a fost ales pe listele Alianței D.A..

Teodor_Melescanu-triunghiul-mortii

În 27 februarie 2012, președintele Traian Băsescu l-a desemnat pe Teodor Meleșcanu drept director al Serviciului de Informații Externe și a fost validat de Parlamentul României în 28 februarie 2012.

Teodor Meleșcanu, fost director SIE, și-a dat demisia azi pentru a candida la prezidențiale din partea PDS-ului. Teodor Meleșcanu candidează din partea lui Traian Rece.

Întrebat dacă a strâns semnături pentru candidatură, Traian Rece, membru al Partidului Dreptății Sociale (PDS), a precizat: ”Meleșcanu a strâns peste 400.000 de semnături”. Colonelul Mircea Dogaru, şeful militarilor rezervişti, cel care a susţinut desfiinţarea DNA, se ocupă de strângerea de semnături pentru Meleşcanu.

Începe să se îmbulzească topurile la candidatura președintelui după Monica Macovei și Elena Udrea.

Întrebat, Traian Rece (PDS) declară despre Meleșcanu că: nu este bogat financiar, dar este un om bogat din punct de vedere intelectual. Traian Rece și Teodor Meleșcanu se cunosc de foarte mulți ani, au încredere unul într-altul de pe vremea când Meleșcanu era senator.

Teodor Meleșcanu își va depune candidatura oficial în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni, din partea PDS-ului, mâine la ora 8.