Administratie Locala

Târgul Anticarilor de la Obor își va deschide din nou porțile

   Târgul Anticarilor de la Obor

Târgul Anticarilor, aflat la cea de-a XX-a ediţie și organizat de Primăria Sectorului 2 la Obor, pe locul vechiului Târg al Moşilor, își va deschide porțile de vineri, 5 septembrie, de la ora 10.00, până duminică, 7 septembrie a.c., ora  18.00.

În cele trei zile ale Târgului, iubitorii de antichităţi pot vizita peste 60 de standuri amenajate pe aleile Parcului Obor şi alte 10 standuri din incinta Primăriei Sectorului 2.

Spre încântarea bucureștenilor de toate vârstele va fi deschisă expoziția mașinilor de epocă. Vor putea fi admirate exemplare de mare valoare, foarte bine întreținute și în stare de funcționare, iar sâmbătă, 6 septembrie a.c. la ora 11.00, iubitorii autovehiculelor de epocă sunt invitați la o paradă în jurul Primăriei Sectorului 2.

     Anticarii şi-au dat întâlnire la Primăria Sectorului 2, pentru al nouălea an consecutiv, pentru a dovedi că obiectele de valoare răzbat trecerii timpul şi problemelor financiare, dovedindu-şi mereu inegalabila atractivitate.

     Nu lipsesc de la un asemenea Târg schimburile de obiecte între iubitorii de antichităţi veniţi din întreaga ţară, fie că este vorba de cărţi, fotografii, mobilier, tablouri, numismatică sau alte obiecte de artă, ce stau mărturie vremurilor apuse.

      Într-o epocă plină de contraste, marcând o ciocnire de mentalităţi şi moravuri, Târgul anticarilor invită bucureştenii la o coborâre binefăcătoare în epocile de demult pentru a descifra enigmele unei lumi balcanice în taifas cordial şi firesc cu spaţiul Occidentului.

        Obiecte de toate felurile, de la cele mai ieftine, până la cele mai scumpe vor fi expuse în standurile amenajate în Parcul Obor și în Primăria Sectorului 2 şi sunt oferite spre cumpărare tuturor celor care doresc să aibă măcar o mică parte din istoria vremurilor de demult. Încărcate de amintirile generaţiilor care le-au avut şi s-au folosite de ele, purtătoare de-a lungul anilor ale unor perioade din care nu au lipsit întâmplările vesele, dar şi cele triste prin care au trecut proprietarii lor, antichităţile continuă să ducă mai departe poveştile generaţiilor apuse.

        Vizitatorii Târgului, deopotrivă cumpărători sau doar iubitori de frumos, au şansa redescoperirii unei lumi speciale, plină de parfum aparte, în refrenele muzicii de altă dată, cântată cu multă pasiune de celebrii înaintaşi: Jean Mascopol, Zavaidoc, Titi Botez, Maria Tănase etc.