Taina fotografiei si ce trebuie sa stie mirii despre alegerea fotografului la nunta

Un moment pe cat de important pe atat de emotionant, nunta este de fapt si pragul emotional, psihologic de trecut. Sa nu uitam ca ceea ce tine de acest eveniment implica si organizare, un soi de test pentru fiecare in parte. Asa ca la orice pas viitorii miri au dileme si intrebari. In materie de fotografie este de la sine inteles sa existe astfel de preocupari.

Aflam de la Constantin Butuc care sunt pasii ce trebuie urmati pentru alegerea fotografului de nunta. El insusi este fotograf specializat, profesionist, cel care este “ales” pentru a fi partas la evenimente emotionante ce merita captate in cadre. El insusi a trecut prin experiente alaturi de cei care organizeaza astfel de evenimente asa ca este de la sine inteles ca are ce sa ne povesteasca.

Intrebam de fapt care este sansa sau cum se diferentiaza un fotograf de un altul. Adica, cum sunt alesi? Raspunde degajat si spune ca exista si o chimie intre oameni. Mai subtil de atat ma intreaba cum l-am gasit noi pe el. Pai da, umbla vorba prin targ si asta se poate traduce printr-o buna publicitate in orice mediu, din seria clasica sau cea online. Mai apoi se adauga si ingrediente de ordin experimental; adica mi-a spus mie cutare si cutare si experienta personala a unora inseamna deja un mare plus pentru cei care trebuie sa faca o alegere.

Mai mult decat a alege un colaborator al nuntii se intelege ca fotograful nuntii este si cel care iti face amintirile. Nu el ghideaza cum se va desfasura totul insa este cel care iti va imprima acele momente in fotografii sugestive. O arta transformata, vazuta prin obiectiv, o arta care se doreste a fi gravura unor sentimente. Asa pompos cum suna se pare ca emotia ce te incearca cand privesti o fotografie profi este in masura sa te miste. Confirma si Constantin Butuc asta: “Ca si fotograf iti garantez ca sunt acolo pentru voi, langa voi si desi nu traiesc eu momentul vostru ci prin voi empatizez cu tot ce se intampla. Mi se cere de la miri sa nu uit de fotografii cu mamaia ca sigur o sa planga, cu tataia care o sa fie mandru si asa mai departe. Eu le raspund ca vor avea fotografii dintre cele mai sugestive, cu oameni dragi lor si cu detalii, cu tot ceea ce realitatea pe care au construit-o a avut.”

Sunt multe de spus despre cum iti alegi un fotograf insa cel mai usor se rezuma totul la acel feeling; pur si simplu simti ca ai cu cine vorbi si colabora, pur si simplu simti ca este menit sa fie fotograful vostru. Ingrediente de baza sunt experienta si promovarea. Se cauta fotograful care stie ce face, care nu este la prima nunta. Mai apoi se doreste un stil unic, ceva al lui; cu alte cuvinte insa mereu cu acelasi gand un cuplu de miri isi va dori mereu albumul vietii, fotografii care le fac sa uite de tot si sa retraiasca acele momente, chiar acolo, chiar atunci, privind fotografiile.