Life, Stiri

Surprinzător! O femeie sau un bărbat îşi alege partenerul şi după… miros!

Dragoste la primul miros! Conform unui studiu recent, mirosul poate influenţa alegerile pe care bărbaţii şi femeile le fac în momentul în care trebuie să îşi aleagă partenerii. Partenerii care se potrivesc pot simţi că au un cod genetic potrivit numai cu ajutorul mirosului.

miros dragosteCu toate că unii dintre noi sunt atraşi de personalitatea partenerului sau de aspectul său, cu toţii, în subconştient ţinem cont de miros, conform unui studiu efectuat recent de profesorul Daniel Davis, de la Universitatea din Manchester.

În cartea sa, „Compatibilitatea genelor”, acest explică faptul că există anumite gene umane care influenţează cât de atractivă este o persoană pentru alta, conform dailymail.co.uk. Profesorul este de părere că partenerii care se potrivesc pot simţi prin miros perechea ce are codul genetic optim.

Beautiful young couple in the bedroomLa acest rezultat s-a ajuns după ce s-au efectuat nişte experimente cu tricouri purtate de bărbaţi timp de două zile, fără ca nimic de natură artificială să le afecteze mirosul.

După acest interval, femeile au fost invitate la probe de miros, iar la final acestea au preferat mirosul celor cu anumite compatibilităţi genetice. (I.S.)

blank