Hipotiroidismul se manifestă la nivelul glandei tiroide și se caracterizează prin funcționarea defectuoasă a glandei tiroide. Altfel spus, glanda tiroidă are capacitate redusă de producere a hormonilor necesari bunei funcționări a organismului uman.

Această boală afectează mai mult femeile și nu dă de obicei simptome în stadiile incipiente. Cu toate acestea, pe măsură ce progresează, poate duce la alte probleme de sănătate care necesită intervenție medicală.

Prin urmare, este important să consulți endocrinologul și să afli despre opțiunile terapeutice care te pot ajuta să ții sub control această boală. În plus, poți lua în considerare câteva soluții simple și sănătoase care te pot ajuta să-ți îmbunătățești starea de sănătate.

Adoptarea unui stil de viață sănătos când suferi de hipotiroidism nu presupune renunțarea la tratamentul medicamentos. Nu trebuie să înlocuiești tratamentul recomandat de endocrinolog. Stilul de viață sănătos te ajută doar să îți îmbunătățești starea de sănătate.

Iată 5 soluții simple și sănătoase care îți pot îmbunătăți starea de sănătate dacă suferi de hipotiroidism:

 1. Redu consumul de carbohidrați

Pentru început, trebuie să reduci consumul de carbohidrați. Această soluție este mai mult un sfat, dar poate oferi rezultate foarte bune. Nu este vorba despre eliminarea lor completă. Mai degrabă, trebuie să îi limitezi, deoarece carbohidrații sunt surse importante de energie pentru organism.

În cazul persoanelor cu hipotiroidism, se întâmplă următorul lucru:

 • Persoanele cu hipotiroidism tind să aibă o poftă mai mare de carbohidrați din cauza unui deficit de serotonină. Acest neurotransmițător este asociat cu sentimentul de liniște și plăcere.
 • Consumul excesiv de carbohidrați poate avea consecințe asupra sănătății. De exemplu, obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare.
 1. Suplimente de seleniu

Potrivit specialiștilor în sănătate, seleniul este un oligoelement implicat în metabolismul hormonului tiroidian. Prin urmare, în cazul în care suferi de hipotiroidism, trebuie să verifici dacă este obținut în mod corespunzător. Se găsește în mod natural în:

 • Carnea de curcan
 • Ton
 • Nuci braziliene
 • Carne de vită hrănită cu porumb

Cu toate acestea, este disponibil și sub formă de supliment. Este important să stabilești împreună cu medicul care este doza adecvată, deoarece poate varia de la o persoană la alta.

 1. Semințe de in

Datorită conținutului lor de omega 3 sau acid alfa-linolenic, semințele de in pot ajuta la stimularea producției de hormoni tiroidieni în caz de hipotiroidism. În plus, conțin și magneziu și vitamina B12, substanțe nutritive esențiale împotriva problemelor care apar din cauza acestei boală.

Asigură-te că incluzi câteva semințe de in în smoothie-uri, salate, supe etc.

 1. Dietă fără zahăr

Zahărul și alimentele procesate pot provoca, de asemenea, inflamații în organism.

Inflamația poate reduce conversia T4 în tiroidină sau T3, un alt hormon tiroidian. Acest lucru îți poate agrava simptomele și boala tiroidiană.

De asemenea, zahărul îți crește nivelul de energie doar pe termen scurt. Eliminându-l din dietă poți contribui la reglarea nivelului de energie. În plus, eliminarea zahărului din dietă te poate ajuta să scazi nivelul de stres și să-ți îmbunătățești aspectul pielii.

Nu este ușor să adopți o dietă fără zahăr, dar având în vedere că așa protejezi sănătatea tiroidei, merită.

Vitamina B

Consumul de suplimente de vitamine poate avea un efect benefic asupra sănătății tiroidei.

Hormonii tiroidieni scăzuți pot afecta nivelul de vitamina B12 din corpul tău. Luarea unui supliment de vitamina B12 poate ajuta la repararea unora dintre daunele cauzate de hipotiroidism.

Vitamina B12 poate ameliora starea de oboseală pe care o poate provoca boala tiroidiană. Această boală îți afectează, de asemenea, nivelul de vitamina B1. Poți adăuga mai multe vitamine B în dietă consumând următoarele alimente:

 • mazăre și fasole
 • sparanghel
 • semințe de susan
 • ton
 • brânză
 • lapte
 • ouă

Vitamina B12 este în general sigură pentru majoritatea persoanelor sănătoase la nivelurile recomandate. Îți recomandăm să discuți cu medicul tău despre cantitatea  de vitamina B12 potrivită pentru tine.

Așadar, schimbă-ți stilul de viață pentru a-ți îmbunătăți starea de sănătate, dar nu neglija indicațiile medicului.

Medicul îți poate oferi cele mai bune sfaturi și soluții în cazul în care apar și simptome legate de nodulii tiroidieni.

Tot medicul poate spune care este cel mai bun tratament în cazul în care o persoană suferă de boala Addison. Multă sănătate îți dorim!