Culinar, Featured

Stufat de miel pentru masa perfectă de Paște

Stufatul de miel este un preparat pe placul romanilor si este perfect pentru toti ce care vor sa guste de sarbatori un preparat traditional.

Bucatarul chef de la restaurantul Cutitu D’Argint Sinaia ne recomanda o reteta originala din Sinaia pentru masa de Paste:

Ingrediente stufat de miel:

– 1kg carne de miel

– 20 de fire ceapa verde

– 20 de fire usturoi verde

– 2 linguri de pasta de tomate

– ulei

– 1 lingura de faina

– sare si piper

– zeama de lamaie

– patrunjel proaspat tocat fin pentru decorare

Mod de preparare :

Carnea se spala foarte bine in apa rece, dupa ce se curata cat mai frumos de pielite.

Se taie carnea de miel in bucati potrivite, dupa care se prajesc usor intr-o tigaie cu foarte putin ulei , pana se rumenesc, apoi se adauga o cana de apa si se lasa la fiert inabusit.

Firele de ceapa si usturoi, spalate , uscate si taiate in bucati de cca 2 cm , se pun in aceiasi tigaie cu carnea in care mai adaugati putin ulei pentru a le rumeni.

Sosul de tomate, cu faina si zeama de lamaie se amesteca separat, apoi se condimenteaza cu sare si piper iar mai apoi se adauga peste stufat impreuna cu putina apa.

Dupa ce s-a pus sosul, se amesteca usor si se mai lasa putin pe foc. Intre timp, se pregateste cuptorul, care se incinge la 180 de grade.

Compozitia de miel se transfera intr-un vas termorezistent si se lasa la cuptor pana scade sosul la consistenta dorita.

La final se gusta si se mai completeaza sare dupa gust.

Pofta buna!

blank

blank