Studiu
Featured, Life

Studiu: Trei femei în Germania sunt plătite să nu facă nimic

Studiu: Trei femei au primit burse în valoare de 1.600 de euro în Germania pentru „a nu face nimic”, a anunţat Universitatea de Arte Frumoase din Hamburg (HFBK), relatează dpa, potrivit agerpres.

Hilistina Banze, Mia Hofner şi Kimberley Vehoff au fost selectate de un juriu, care a analizat cererile depuse de 2.864 de candidaţi din 70 de ţări.

În cererea sa, Hilistina Banze spunea că îşi va scoate eşarfa de pe cap timp de o săptămână pentru a-şi dezvălui tunsoarea zero în efortul de a contracara stereotipurile despre femei.

Mia Hofner, studentă din Köln, a spus că nu va genera online niciun fel de date personale despre ea timp de două săptămâni.

Kimberley Vehoff, specialistă în tehnologia alimentară, a declarat că nu va mai lucra deoarece relaţiile ei sociale au suferit ca urmare a serviciului în ture.

Premiul face parte din studiu „School of No Consequences: Exercises for a New Life” (Şcoala fără consecinţe: Exerciţii pentru o viaţă nouă”), un proiect artistic şi discursiv creat de Friedrich von Borries de la Muzeul de Arte Aplicate (MKG) din Hamburg.