Promo

Stomatologia a depăşit de foarte mulţi ani stadiul de industrie medicală

Stomatologia a depăşit de foarte mulţi ani stadiul de industrie medicală, fiţă şi specializare ajungând în zilele noastre la etapa de artă & necesitate. Atunci când spui stomatologie acoperi o gamă largă de servicii din care ne permitem să amintim aici: ortodonţie, implantologie, parodontologie, chirurgie dentară, detartraj, estetică dentară şi foarte multe altele. În ultimii ani toată România s-a împânzit de cabinete şi clinici stomatologice, încât atunci când ai o problemă nici nu mai şti încotro să o apuci.

Primul loc în care ajungi este la tine acasă şi te apuci să cauţi în întreg online-ul ce trebuie să faci şi care este calea de urmat, dar te iau fiori reci când îţi dai seama că singura soluţie la problema ta se numeşte implant dentar, numai când citeşti şi te iau frisoanele la gândul de cât de chinuit vei fi. Te mai linişteşti de abia când afli că stomatologia a avansat foarte mult şi nu mai este ca pe vremea părinţilor noştri şi că de fapt implanturile dentare sunt, în cele mai multe dintre cazuri, tratamentul de elecţie pentru restaurarea dinţilor pierduţi şi că ştiinţa a evoluat la un asemenea nivel încât după ce implantul este inserat în os, se acoperă cu gingie, iar pacientul nu simte nimic în plus în afara firelor de sutură. Un disconfort moderat poate apărea după aproximativ 3 ore, atunci când anestezia încetează să-şi mai facă efectul. Îngrijirea post-operatorie, presupune respectarea cu stricteţe a igienei dentare zilnice, periajul profesional şi detartraj la fiecare 6 luni şi vizite regulate de profilaxie. Dinţii susţinuţi de implanturi vor arăta şi vor funcţiona ca şi dinţii naturali. Acest lucru înseamnă că veţi putea mânca şi bea ca de obicei. Protezarea cu ajutorul implanturilor dentare îmbunătăţeşte concret calitatea vieţii.

Persoanele care până atunci erau jenate şi îngrijorate din cauza problemelor sunt întotdeauna copleşite de ceea ce noua lor dantură poate să facă pentru a le reda încrederea în sine. Specialiştii estimează că implanturile rezistă în general 10-20 de ani, în funcţie de locul implantului şi de respectarea igienei orale şi a controalelor dentare de rutină de către pacient. Molarii fiind de regulă mult mai supuşi efortului şi uzurii, implanturile de molari nu durează atât de mult cât cele frontale. Asta nu pentru mult timp, fiindcă ştiinţa avansează şi În viitor, oamenii îşi vor putea înlocui dinţii lipsă şi pe cei cariaţi cu unii noi, crescuţi cu ajutorul celulelor prelevate din propria lor gură, anunţă oamenii de ştiinţă. Cercetătorii au reuşit să creeze „dinţi hibrid” combinând celule din gingia umană cu celule stem din dinţii unui şoarece. Oamenii de ştiinţă speră că dinţii crescuţi în şoarecii de laborator să deschidă calea spre eliminarea protezelor şi înlocuirea lor cu dinţi noi, crescuţi direct în gura pacientului. Amestecul de celule provenite de la şoareci şi de la oameni a fost transplantat în rinichii şoarecilor adulţi şi s-au dezvoltat în structuri identice dinţilor, cu smalţ şi rădăcini. Şi acum, când citiţi aceste rânduri, se fac multe cercetări de laborator şi cu siguranţă în viitorul apropiat, implantul dentar va ajunge la fel de dureros şi complicat precum un vaccin antigripal. Prin urmare sfatul nostru este să nu vă mai fie frică de medicii stomatologi, fiindcă stomatologia aa avansat, avansează şi va avansa cu repeziciune !!!

blank