Life, Stiri

Stii ce contine in realitate o bere cu arome de fructe?

A venit vara, iar vanzarile la bere pur si simplu au explodat. Cei care nu suporta insa gustul de hamei si malt au alternative pentru a se racori tot cu bere, insa pe placul lor. Aceste bauturi, totusi, nu sunt mereu cea mai buna alegere.

img_1345011_thumbs_600x400_1337161

Vanzarile la sortimentele de bere cu arome au explodat in ultima perioada, insa specialistii avertizeaza ca aceste bauturi ar trebui evitate din cauza ingredientelor nu tocmai naturale care se regasesc in compozitie, potrivit csid.ro.

Desigur, moderatia este cuvantul de ordine! O bere nu o sa omoare pe nimeni si nici nu va schimba cu mult cifra de pe cantar, insa consumul frecvent si in cantitati mari va duce in timp la probleme pe care le vom detalia in cele ce urmeaza. Ramane la aprecierea voastra sa faceti alegerile corecte!

In primul rand, berea cu aroma de fructe contine o cantitate mare de zaharuri si indulcitori , combinatie care mai mult ca sigur va suprasolicita ficatul, existand chiar riscul de aparitie a steatozei hepatice (ficat gras).

Apoi, exista falsa impresie ca berea cu fructe ar hidrata, lucru complet fals in opinia expertilor. “Berea este o bautura care contine alcool, iar alcoolul, din contra, duce la deshidratare prin eliminare frecventa de urina, deci si eliminarea apei din organism”, sustine Prof Dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Nu este de neglijat nici continutul caloric al berii cu fructe. La 100 ml de bere cu aroma aduci aproximativ 43 de calorii in organism, ceea ce inseamna ca o sticla de 500 de ml iti va face “cadou” aproape peste 215 calorii, cam cat un mic dejun copios. Si stim bine ca nimeni nu se opreste la o sticla cu bere atunci cand iese cu prietenii…

Pentru a va face o idee cam ce contine cap-coada o bere cu lamaie si menta de exemplu, iata ce am regasit pe eticheta unei sticle: 90% bere (apa, malt din orz, sirop de dextroza) si 10% bautura racoritoare cu suc de lime si extract de menta (apa, zahar, suc de lime din concentrat 1% duc de lamaie din concentrat, extract de menta 0,002%, aroma naturala de lime cu alte arome naturale, acidifiant acid citric, antioxidant acid ascorbic, colorant verde natural CI5, indulcitori), 4% alcool.

Prin urmare, cititi intotdeauna eticheta produsului si evitati, pe cat posibil, ingredientele mai sus mentionate.