Life, Stiri

Ştiai că poţi să-ţi provoci o ruptură de vase de sânge la coafor?!

Cinci pericole ascunse la salonul de coafură

coafuraMergem la salonul de coafură pentru o schimbare, cu vârfurile părului despicate și fără nicio formă și plecăm, de cele mai multe ori, mulțumite și simțindu-ne iarăși bine în pielea noastră.

Există, însă, posibilitatea de a pleca de la salon și cu o transformare pe care nu o doream, care ne poate afecta nu doar părul, ci și sănătatea. Iată 5 pericole ascunse la salonul de coafură:

Chiuveta de șamponare

Există studii care certifică faptul că simplul gest de a lăsa capul pe spate pentru a fi șamponat părul ar produce probleme serioase gâtului, provocând rupturi ale vaselor de sânge care ar putea duce la cheaguri și chiar la moarte. Acest lucru se întâmplă rar, dar mai des în cazul fumătoarelor și al celor care au tensiunea arterială crescută sau diabet. Cel mai bine e să îți protejezi gâtul cu un prosop rulat astfel încât să nu te deranjeze gâtul sau chiar să alegi un salon care are scaune speciale, care au suport pentru gât.

Instrumentele

Uscătorul de păr folosit la salon dă un aer atât de fierbinte, încât nu trebuie să te temi dacă nu vezi stilistul sterilizând periile folosite pentru a-ți aranja părul.

E foarte bine, însă, să nu îți fie teamă să ceri persoanei care se ocupă de părul tău să folosească instrumente curate sau, pe cât posibil, sterilizate, mai ales dacă vezi fire de păr pe ele aparținând altor clienți.

Chimicalele din produsele de la salon

Dacă îți faci un permanent sau o întindere permanentă a părului e bine să te interesezi care sunt produsele chimice conținute de substanțele folosite. Formaldehida este folosită frecvent și este un cunoscut carcinogen, fiind asociată, conform National Cancer Institute din SUA, cu leucemia și mai multe tipuri de cancer.

Dacă ai avut vreodată o reacție alergică la vopseaua de păr, e bine să îți avertizezi stilistul, pentru că astfel poate alege fie o vopsea de păr organică, fie una semipermanentă, cu mai puțin amoniac.

Lipsa de ventilație corespunzătoare

E clar că nu te afli în salonul potrivit dacă ochii încep să îți lăcrimeze de cum intri. Iar un salon în care există o ventilație proastă este și unul în care bacteriile abundă. Combinația de căldură excesivă și chimicale poate duce la înrăutățirea astmului și alergiilor, dar poate și provoca oboseală și dureri de cap. Cere să se deschidă aerul condiționat sau să se deschidă o ușă sau geam!

Casca

Casca sub care stai pentru ca vopseaua de păr să acționeze mai rapid este extrem de periculoasă, mai ales dacă îți deschizi sau decapezi părul: dacă stai mai mult decât trebuie, părul tău poate începe să se rupă, ducând la probleme serioase. Întreabă-ți stilistul cât ai de stat și ține tu însăți cont de timpul petrecut sub cască!

 

blank