Life, Stiri

Ştiai că apetitul sexual poate fi ţinut sub control?

Ca să nu o iei razna, în primul rând evită stimularea sexuală!

4880910_cms_86761900

Când nu ai un iubit te simţi liberă şi ai putea face sex cu oricine şi oricând. Însă aceasta nu este o idee bună, mai ales în contextul sănătăţii tale fizice şi emoţionale. Aşadar, dacă ai un apetit sexual care a cam luat-o razna, îl poţi ţine sub control astfel:

libido-1_01_dabb4f2def

Evită stimularea sexuală

Nu te uita la filme pentru adulţi şi evită scenele cu încărcătură erotică din filme. Încearcă, pe cât posibil, să eviţi şi cărţile sau articolele din revistă cu astfel de detalii şi ori de câte ori gândurile îţi fug în acea direcţie, încearcă să te gândeşti la total altceva, care nu este excitant pentru tine.

Fă exerciţii fizice

O altă metodă bună ca să-ţi ţii apetitul sexual sub control este să faci mişcare. Pe lângă faptul că îţi ţii şi mintea ocupată, îţi tonifici muşchii şi vei avea o stare emoţională echilibrată. Cu cât eşti mai activă, cu atât te simţi mai puţin frustrată că nu ai parte de activitate sexuală, spun unii specialişti.

RTEmagicC_libido-2_01.jpg

Cunoaşte oameni noi

Însă relaţiile noi pe care ai putea să le construieşti nu ar trebui să fie bazate pe contactul fizic, ci fă în aşa fel încât să începeţi o relaţie în alt mod. De exemplu, găsiţi un hobby, o pasiune pe care o aveţi în comun şi încercaţi s-o dezvoltaţi împreună. Puteţi face şi voluntariat sau vă puteţi înscrie în competiţii pentru amatori.

Mergi la medic

Dacă nu te afli la o vârstă în care apetitul sexual este în mod normal mare (până la aproximativ 28-30 de ani), ar trebui să vorbeşti cu un medic. Cauzele hipersexualităţii tale pot fi cancer la glandele suprarenale sau tulburarea bipolară. Specialistul te poate îndrepta către un medic psiholog sau psihiatru sau îţi poate prescrie un tratament uşor ce poate scade libidoul.

Nu consuma băuturi alcoolice sau droguri

Aceste substanţe te scapă de inhibiţii, aşa că dacă nu vrei să îţi laşi apetitul sexual să iasă de sub control, nu le consuma.

 

 

blank