Featured, Showbiz

Stela Popescu, înmormântată cu onoruri militare la Mănăstirea Cernica

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Stelei Popescu a fost dus, duminică dimineaţă, de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” la Mănăstirea Cernica, în aplauzele a zeci de oameni care au venit să-şi ia rămas bun. Marea actriţă va fi înmormântată cu onoruri militare, sicriul ei fiind acoperit cu drapelul naţional.

Sicriul va fi depus în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica, acolo unde marea actriţă va fi înmormântată cu onoruri militare. Stela Popescu a fost decorată, în 2015, de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler.

Sute de oameni participă la înmormântarea artistei.

Printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu, la Mănăstirea Cernica, se numără actorii Alexandru Arşinel şi Vasile Muraru, prinţul Paul şi prinţesa Lia, fostul fotbalist Rică Răducanu sau cântăreţul Adrian Enache.

„Am venit expres să o vedem. Păcat. Păcat de viaţa ei. O femeie super bună, o femeie deşteaptă. Ne pare rău tare, tare. Avem toate amintirile de când eram copii, eu şi soţul meu, şi de sărbători. Ne-a plăcut. Ne pare rău. Foarte greu. Putea să mai trăiască. Îi plăcea viaţa. Domnul Arşinel să fie tare. Tot înainte”, a declarat Ana Angheluş.

„Dumnezeu să o odihnească în pace şi în lumină. Am cunoscut-o personal. Un om remarcabil şi cu vorbe bune pentru toată lumea, indiferent pe ce palier social s-ar fi situat interlocutorul. Părea fără vârstă. La vârsta dumneaei, bătea orice tinerică. Absolut. Foarte volubilă, cu vorbe frumoase, cu zâmbetul pe buze, tot timpul. Îmi pare foarte rău. Ne rămâne ca amintire tot ceea ce a făcut pe parcursul întregii cariere. Dacă noi o vom avea în amintire că suntem din altă generaţie, bine ar fi ca cei care vin după noi să îi păstreze o amintire pentru ceea ce a lăsat ea şi ce a făcut pentru cultura noastră”, a mai spus Ana Enache.

„E dureros. O pierdere imensă pentru ţara noastră. La tlevizor nu ratam niciodată ocazia să o văd. Toate rolurile mi-au rămas în minte pentru că avea nişte scenete foarte bune. Era o actriţă pe care nu puteai să o uiţi. O actriţă foare bună. Scena românească va fi pustie fără ea, mai săracă. Probabil că Dumnezeu vrea să facă acolo, sus, un spectacol cu ea. Scena românească, pe zi ce trece, e mai săracă”, a declarat Laura.

Sute de oameni au venit, vineri, sâmbătă şi duminică şi la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” pentru a-i aduce un ultim omagiu Stelei Popescu. Printre ei, şi mulţi artişti.

„Ultima oară a stat lângă mine la premiera filmului „Aniversarea”. Comentam, vorbeam, dar nu se vedea. Nu se plângea, era genul de om puternic, nu se plângea niciodată. Dimpotrivă, dacă eu eram abătut, ea venea şi mă impulsiona cu energie şi spunea «Fii vesel, gata! Trecem la treabă?». Ca o ghilotină a căzut vestea. De două zile sunt alt om, nu mai ştiu de mine. Nu-mi imaginez că această fiinţă, stea, după cum avea numele, să se transforme în renume. S-a dus această stea”, a declarat actorul Ion Dichiseanu.

„Ea este Stela noastră şi va fi steaua din ceruri care, probabil, va lumina cel mai puternic. Dumnezeu să o odihnească în lumină! A fost un om frumos, cu lumină, zâmbind, bucurându-se, făcând surprize şi mai ales făcându-şi profesia atât de frumos, un mare model, model de profesie, model de om, model de generozitate şi de iubire”, a spus soprana Felicia Filip.

„Avea probleme cu adevărat, cu picioarele, cu oboseala, era şi vârsta, de fapt şi de drept. O să română drept cea mai mare actriţă, un cuplu inegalabil, un om extraordinar, o frumoasă şi o completă şi o complexă. Orice rol îi dădeai, ea intra cu o uşurinţă extraordinară în rolul respectiv. Dacă era o dramă, te făcea să plângi fără niciun fel de comentarii. Şi invers. Este inegalabilă”, a declarat cântăreaţa de muzică populară Aneta Stan.

Actriţa Stela Popescu a suferit un accident vascular cerebral hemoragic sever, care s-a putut produce la data de 22-23 noiembrie 2017, a anunţat vineri Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti.

blankblankblankblank

blankblankblankblankblankblankblank

blank