Life

Specialiştii au decretat. Iată cât sex trebuie sa faca o persoana

Mulţi se întreabă cât sex trebuie să se facă într-o relaţie de cuplu şi asta pentru că fiecare are impresia ba că este prea puţin, ba că este prea mult. La această întrebare, cercetătorii au găsit răspunsul.

 

Astfel, in urma cercetarii s-a stabilit că cei căsătoriti fac dragoste, in medie, de 58 de ori pe an, o frecventa destul de mica, daca este sa tinem cont de o alta cercetare realizata de GSS. Aceasta arata ca tinerii aflati in jurul varstei de 20 de ani fac amor, in medie, de 111 ori pe an, adica de 2-3 ori pe saptamana. Pana la urma, frecventa partidelor sexuale depinde si de libidoul fiecarui partener, de fiecare cuplu in parte.

 

Factori care influenteaza comportamentul sexual:

 varsta
– circumstantele de viata
– medicamentele
– stresul
– anumite boli, precum cancerul, prostata, herpesul genital, depresia, pot afecta viata sexuala; de aceea este important sa cereti sfatul unui medic psiholog, al unui sexolog sau al unui medic ginecolog.
– schimbari hormonale in organism
– lipsa increderii intr-un cuplu
– anumite evenimente nefericite
– unele femei nu mai vor sa faca dragoste cu partenerii lor fiindca au acumulat cateva kilograme in plus si nu se mai simt atractive.
– in cuplurile in care au aparut copiii, mai ales de putin timp, pot aparea astfel de probleme, insa totul se rezolva in urma unor discutii sincere intre parteneri, trebuie sa aiba rabdare unul cu celalalt.
– sexul poate fi interzis si in timpul sarcinii, din cauza existentei riscului de avort spontan sau a unei nasteri premature

 

Cand apar problemele

Potrivit sexologilor, probleme in cuplu apar daca frecventa partidelor de amor este mai mica de 10, pe an. In astfel de situatii partenerul care doreste sa aiba mai multe relatii intime va deveni furios pe cel care nu isi doreste acest lucru. Iar finalul unei astfel de relatii este, de cele mai multe ori, unul nefericit: se va ajunge fie la o despartire definitiva, fie la adulter.

Unele cupluri sunt insa total multumite si de o astfel de relatie, pentru ei contand mai mult buna intelegere, armonia si respectul din cuplu. Faptul ca nu fac dragoste nu inseamna ca aceste cupluri nu se iubesc, ci ca sexul nu reprezinta o prioritate pentru ei.

 

Libidoul incepe sa scada odata cu inaintarea in varsta. Din fericire, exista solutii care vor duce la imbunatatirea vietii sexuale:

– programarea partidelor de sex
– este important ca ambii parteneri sa dea frau liber fanteziilor sexuale
– iesiti din rutina; daca facei dragoste de fiecare data in dormitor, acest lucru poate sa devina plictisitor, iar dorinta sa scada. De aceea, mergeti intr-un weekend la munte sau faceti dragoste sub dus sau la bucatarie.
– romantismul, cheia succesului: gesturile tandre, mangaierile, declaratiile de dragoste pot reaprinde numaidecat dorita sexuala.

 

Ce se intampla daca nu faci sex pentru mult timp

In absenta unei vieti sexuale regulate, apar, de cele mai multe ori, probleme de cuplu. Poate fi vorba despre stari de nemultumire, de frustrare.

De asemenea, pot aparea stari de nervozitate si lipsa puterii de concentrare. Acest lucru se intampla din cauza cantitatii de endorfine, hormoni ai fericirii, care se elibereaza in urma unei partide de amor.

 

blank
blank