Life, Stiri

Somnul mai lung de 10 ore este periculos

Cei care dorm mai mult trebuie să meargă la doctor!

apnee_7

Persoanele care dorm mai mult de 10 ore pe noapte sunt expuse riscului de a suferi de boli de inima, de diabet sau de obezitate, se arata intr-un studiu recent realizat de Academia Americana de Medicina a Somnulu.

Somnul insuficient poate cauza diverse probleme de sanatate, insa nici excesul nu este bun, este concluzia unui studiu realizat de Academia Americana de Medicina a Somnului, scrie Daily Mail.

Cercetarea, care a monitorizat 54.000 de persoane, a aratat ca somnul mai scurt de 6 ore, precum si cel care depaseste 10 ore induc predispozitia catre afectiuni coronariene, diabet, anxietate si obezitate. Riscul este chiar mai mare in cazul persoanelor care dorm mai mult comparativ cu cele care dorm mai putin.

Pentru a ne bucura de avantajele pentru sanatate ale somnului este indicat sa dormim intre 7 si 9 ore pe noapte, mai ales daca suferim de o boala cronica. In acest ultim caz, exista o probabilitate crescuta de a suferi de tulburari precum apneea de somn si insomnia.

“Un stil de viata sanatos si echilibrat nu se limiteaza doar la sport si alimentatie. Somnul este la fel de important ca si ceea ce mancam sau de cata activitate fizica practicam”, afirma dr. Safwan Badr, expert in somn.