International, Stiri

Şocant! Girafa Marius de la zoo a fost împușcată în cap și dată la lei

Barbarie! La masacru au asistat şi copii

4rrrf (3)

O girafă perfect sănătoasă de la o grădină zoologică din Danemarca a fost ucisă, jupuită și dată la lei în fața vizitatorilor, printre care și copii.

4rrrf (1)

Girafa Marius, în vârstă de 18 luni, a fost împușcată în cap la Grădina Zoologică din Copenhaga, Danemarca, în ciuda unei petiții care a adunat peste 20.000 de semnături, scrie Metro.co.uk.

4rrrf (1)

Alte grădini zoologice i-au oferit adăpost lui Marius, iar un danez a fost dispus să plătească chiar 500.000 de euro pentru el, însă toate ofertele au fost refuzate, fără nici o explicaţie.

După ce girafa a fost ucisă, vizitatorii grădinii zoologice, printre care și copii, au fost invitați să privească autopsia sa și cum a fost dată la lei. Purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice a declarat că instituția mai deține șapte girafe, ce au gene similare pentru reproducere ca Marius.

4rrrf (2)

Girafa a fost ucisă din cauză că Grădina Zoologică din Copenhaga, Danemarca, face parte din Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și Acvariilor, ce impune regul stricte în ceea ce privește încrucișările. Reprezentanții grădinii zoologice ar fi putut vinde girafa doar unei alte organizații care respectă aceleași reguli.

4rrrf (2)

O asociație pentru drepturile animalelor din Suedia a cerut boicotarea totală, pe plan internațional, a tuturor grădinilor zoologice. “Nu e niciun secret că animalele sunt ucise când grădinile zoologice rămân fără spațiu sau dacă animalele n-au gene suficient de interesante. Singura cale prin care poate fi oprită această situație este ca oamenii să nu mai viziteze grădinile zoologice”, au declarat reprezentanții asociației.