Investigaţii

Situație revoltătoare la Spitalul de Arși: Capitală. Mai multe seturi de analize ridică suspiciuni

Situație revoltătoare la Spitalul de Arși din Capitală. Mai multe seturi de analize realizate în laboratorul unității sanitare ridică suspiciuni.

Din cauza aparaturii vechi, de multe ori, probele sunt evaluate eronat, iar medicii sunt puși în situația de a prescrie medicamente fără a ști exact cu ce bacterii se confruntă. Dovadă stau documente medicale obținute în exclusivitate de Realitatea TV.

Analize realizate de laboratorul Spitalului de Arși nu pot stabili clar care sunt bacteriile rezistente la antibiotice și ce glicemie are un pacient.

Medicii sunt nevoiți să le corecteze manual acolo unde își dau seama că există o eroare de la calculatorul din laborator.

Aşadar, analizele realizate la Spitalul de Arşi nu sunt întotdeauna corecte. De exemplu în unul dintre documentele obţinute de Realitatea TV se arată că un antibiotic poate să trateze şi, în acelaşi timp, poate să nu trateze o bacterie pe care o are pacientul. Practic, medicii nu ştiu exact ce tratament să adminitreze.

Într-un alt document nu existe menţionat într-un mod clar glicemia unui pacient. Mai exact, calculatorul a greşit analiza, iar medicii şi-au dat seama că nu poate fi rezultatul respectiv şi l-au introdus manual.

blank
blank