Crearea corectă a unui CV atractiv, a unei scrisori de intenție, motivația personală și performanța din timpul interviului sunt elemente esențiale în ocuparea postului dorit.

Când căutați un loc de muncă, este posibil să vi se solicite să trimiteți o scrisoare de intenție. Aceasta trebuie să includă motivele pentru care credeți că sunteți persoana potrivită pentru ocuparea postului respectiv.

De asemenea, în scrisoare puteți preciza ce fel de funcție vă interesează. De exemplu, poate vă interesează o funcție managerială sau o funcție într-un anumit departament, dar nu fiți prea specific.

Indiferent dacă trimiteți o scrisoare de intenție pentru un anumit loc de muncă sau pur și simplu vă exprimați interesul de a lucra pentru o companie, asigurați-vă că scrisoarea dvs. este bine scrisă, profesională și sugerează de ce sunteți persoana potrivită pentru companie.

De ce să scrieți o scrisoare de intenție?

Scrisorile de intenție sunt utilizate ca mijloc de prezentare pentru a vă personaliza cererea și pentru a atrage atenția recruterului asupra CV-ului dvs. Aceasta ajută recrutorul sau angajatorul să observe experiența, competențele dvs. și ce puteți oferi companiei în plus față de ceilalți aplicanți.

O scrisoare bine scrisă vă va ajuta să oferiți angajatorului detalii despre motivul pentru care sunteți un candidat puternic, care ar trebui luat în considerare. O scrisoare bună vă poate ajuta să obțineți un interviu.

Scrisoarea de intenție trebuie scrisă atunci când un angajator solicită una pentru anumite locuri de muncă. Această scrisoare ar trebui trimisă sau postată împreună cu CV-ul și alte documente solicitate.

Puteți scrie, de asemenea, o scrisoare de intenție atunci când doriți să vă exprimați interesul de a lucra pentru o companie care nu are anumite locuri de muncă specificate. Puteți folosiți această scrisoare pentru a vă arăta interesul față de companie și pentru a explica de ce ați fi persoana potrivită pentru respectiva companie.

Cum să redactați o scrisoare de intenție

Utilizați formatul scrisorii de afaceri. Începeți cu informațiile dvs. de contact, data și informațiile de contact ale angajatorului.

Când trimiteți un e-mail, includeți un subiect clar. Dacă decideți să trimiteți scrisoarea ca mesaj pe e-mail, asigurați-vă că includeți un subiect concis care să explice de ce trimiteți un e-mail. Dacă aplicați pentru un anumit loc de muncă, includeți numele și titlul postului.

Dacă decideți să trimiteți scrisoarea de intenție prin e-mail, nu trebuie să includeți nicio informație de contact sau data în partea de sus. în schimb, includeți informațiile dvs. de contact în semnătura e-mailului.

Cercetați compania. Înainte de a scrie scrisoarea, asigurați-vă că cercetați compania pentru a vă face o idee despre cultura, misiunea și nevoile companiei. Acest lucru este important mai ales dacă scrisoarea nu este pentru un post anume. Trebuie să explicați cum ați adăuga valoare afacerii, iar acest lucru îl puteți face  numai dacă știți ce vrea respectiva companie.

Nu repetați CV-ul. În schimb, alegeți cele mai puternice abilități și evidențiați-le. Scopul dvs. este să arătați angajatorului cele mai bune abilități pe care le aveți, astfel încât acesta să-și dorească să vă citească CV-ul. Scrisoarea nu trebuie să cuprindă un istoric profesional complet.

Luați în considerare bolduirea cuvintelor. O strategie bună atunci când vă redactați scrisoarea de intenție este să includeți o secțiune în care bolduiți cuvintele. Astfel, veți  evidenția de ce sunteți persoana potrivită pentru postul respectiv. Bolduirea cuvintelor vor scoate în evidență calificările, atrăgând imediat atenția asupra abilităților și experienței avute. Utilizarea atentă a boldului poate ajuta, de asemenea, la atragerea atenție angajatorului.

Redactați o scrisoare scurtă. Scrisoarea dvs. nu trebuie să depășească o pagină. Dacă scrieți o scrisoare mai lungă,  este posibil ca angajatorul să nu o citească.

Corectați-vă scrisoarea. Nu uitați să verificați cu atenție scrisoarea pentru a detecta erori de ortografie, gramatică și de formatare. Vă recomandăm să cereți unui prieten sau unui membru al familiei să o citească înainte de a o trimite.

De asemenea, vă recomandăm să intrați pe https://bundeangajat.olx.ro/scrisoarea-de-intentie-cu-ce-te-ajuta-ce-trebuie-sa-contina-model-completat/, pentru a afla informații utile despre ce trebuie să conțină o scrisoare de intenție de succes.

Totodată, rețineți că este foarte important să cunoașteți care sunt depturile dvs. ca angajat. Pentru a le afla puteți intra pe https://bundeangajat.olx.ro/codul-muncii-tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-drepturile-si-obligatiile-tale-in-calitate-de-angajat/. Mult noroc vă dorim!