Blugii fac parte dintre articolele vestimentare de bază din garderobă. Îi putem purta cu orice ocazie și în fiecare zi a săptămânii. Ei fac parte din stilul nostru personal.

Blugii sunt sinonimi cu stilul, confortul și eleganța, nu sunt doar „casual”. Blugii pot fi purtați la orice vârstă și într-o mare varietate de stiluri, de la casual la chic. În plus, de la vârsta de 50 de ani, blugii pot fi cel mai bun aliat al unei persoane, o ajută să-și creeze un look proaspăt și tineresc.

 Criterii esențiale de luat în considerare la cumpărarea blugilor

Atunci când îți alegi blugii, există câteva criterii importante de luat în considerare:

Croiul blugilor: trebuie să se adapteze formei corpului tău pentru a-ți sublinia picioarele, fesele și întreaga siluetă.

Buzunarele din spate ale blugilor: trebuie să fie proporționale cu mărimea feselor.

Culoarea materialului: de preferat albastru sau indigo. Evită blugii rupți, nu sunt eleganți. De asemenea, poți alege blugi într-o nuanță de albastru deschis, negru, gri, crem sau alb. Amintește-ți: culorile închise rafinează și alungesc silueta, iar culorile deschise dau luminozitate zonei inferioare.

Calitatea materialului: alege întotdeauna blugi confecționați dintr-un material gros (combinație de bumbac cu puțin spandex). Vor fi mai confortabili și vor rezista mai mult timp.

Diferite modele de blugi

Blugi drepți

Blugii drepți sunt blugii clasici prin excelență, sunt modelul cel mai de bază. După cum sugerează și numele lor, croiala este dreaptă, nici strâmtă, nici largă. Este un model de blugi care poate fi folosit cu ușurință, indiferent de forma corpului tău.

Blugi slim fit

Blugii slim fit sunt un model mai mulat, care evidențiază formele mai pronunțate. Sunt mulați de sus până jos, dar sunt foarte confortabili.

Blugi evazați

Blugii evazați sunt strâmți pe coapse și largi în partea de jos. Poți găsi modele mai mult sau mai puțin largi. Se poartă obligatoriu cu pantofi cu toc înalt.

Blugi boyfriend

După cum indică și numele lor sunt pantaloni în stil masculin. Este important să alegi mărimea potrivită. Aceștia nu trebuie să fie nici prea strâmți, nici nici prea largi.

Blugi bootcut

Blugii bootcut sunt strâmți pe coapse și se lărgesc ușor de la genunchi până în partea de jos a piciorului.

Blugi Capri

Modelul capri este o variantă foarte interesantă, fie că este vorba despre un model drept, slim fit sau chiar bootcut. Lungimea se oprește la mijlocul gambei sau chiar înainte de gleznă. Glezna și pantofii sunt foarte vizibili. Nu este nevoie să îți răsucești blugii. Sunt blugi foarte feminini. Îți vor veni foarte bine.

Cum să alegi blugii după mărimea ta

Alege-ți întotdeauna blugii ținând cont de mărirea ta, indiferent de forma corpului tău. Blugii pe mărimea ta sunt cei care vor părea prea strâmți atunci când îi vei proba, dar totuși poți vei putea încheia butonul și fermoarul. Toți blugii se lărgesc rapid, așa că cel mai bine este să-ți alegi o pereche mai strâmtă atunci când mergi la cumpărături.

3 sfaturi pentru a arăta elegantă în blugi

Nu uita să îți răsucești blugii (maximum de două ori). Gleznele și pantofii vor fi vizibili. Vei foarte feminină.

De asemenea, alege-ți o pereche de blugi capri fără tiv. Au un stil original.

Poartă blugii astfel încât să-ți scoți talia în evidență și să-ți creezi un aspect femenin. Combină-i cu o eșarfă frumoasă sau cu o centură subțire.

Dezvoltă-ți eleganța personală

Cu ajutorul unor blugi îți poți crea stilul personal și te poți distra cu această piesă esențială din garderobă.

Începând de astăzi evaluează-ți blugii din garderobă: vezi care blugi îți vin și care nu. Scapă de modelele care nu se potrivesc tipului tău de siluetă și vezi ce modele  îți lipsesc. Această acțiune va fi cheia pentru următoarea ta sesiune de cumpărături inteligente.

Apoi, fă-ți timp pentru a-ți compune ținuta cu ajutorul bluzelor, pantofilor și al perechii de jeans damă cumpărate. Ieși din zona ta de confort. Bucură-te de ținuta creată!

Și apropo, atunci când faci cumpărături pune în coș și câteva hanorace de bărbați. Dacă vrei să-ți creezi o ținută ieșită din tipar, ai putea combina blugii de damă cu un hanorac de bărbați. Ce spui, îndrăznești?