Ceasul reprezintă persoana, caracterul, personalitatea, gustul, zona de interes și, nu în ultimul rând, oferă o idee asupra stării financiare a cuiva.

Alegerea unui ceas pentru un bărbat este un proces dificil. De fapt, poate deveni o adevărată durere de cap, deoarece ceea ce alegem, s-ar putea să nu fie pe placul persoanei care îl va primi.

Pentru ca alegerea să fie mai ușoară ar fi bine să răspundem la câteva întrebări: Ceasul ales poate fi utilizat în mod obișnuit? Poate fi folosit pentru o activitate specială? Sau poate fi folosit numai la ocazii speciale?

Cu alte cuvinte, trebuie să ne gândim unde și când va fi folosit. Acesta este primul factor care va dicta alegerea unui ceas.

Scopul ceasului pentru bărbați

Scopul ceasului pentru bărbați este extrem de important. În prezent, bărbații nu cumpără un ceas pentru a ține evidența timpului. Îl poartă ca accesoriu de modă și ca obiect foarte valoros.

Ceasul este în centrul atenției, deoarece face parte din imaginea personală, deoarece va completa unui bărbat ținuta pe care o poartă când merge la serviciu, la evenimente sociale, când face sport etc.

Caracteristicile unui ceas de mână

Care sunt caracteristicile definitive pe care le căutăm la un ceas de mână? Trebuie să aibă un design incredibil?  Cadranul său am vrea să fie luminos sau considerăm că arată mai bine un cadran simplu?

Dorim un ceas care să arate doar data și ora? Sau dorim să afișeze caracteristici mai speciale, cum ar fi altitudinea, înălțimea, adâncimea etc.?

Toate ceasurile au anumite caracteristici de bază, care sunt comune tuturor ceasurilor.

Cu toate acestea, dacă dorim ca ceasul de mână să conțină mai multe caracteristici unice pentru a oferi bărbatului ce-l va fi primi cadou un plus de stil, va trebui să plătim mai mulți bani pentru el.

Și mai ales dacă suntem în căutarea unor caracteristici mai specifice precum: să fie de design clasic, sportiv, militar, futurist etc.

Ceasuri speciale

Designul contemporan al ceasurilor poate varia de la ultra-modern la clasic și de la distractiv la elegant. Așadar, nu este de mirare că există deja ceasuri speciale pentru fiecare ocazie.

Tot mai multe companii pariază pe lansarea de ceasuri în colecțiile lor care se adaptează diferitelor activități ale unei persoane.

De exemplu, ceasuri speciale care au fost concepute pentru activități sportive precum: scufundări în adâncime, alpinism, alergare, înot, ciclism etc. Există nenumărate opțiuni pentru a satisface gusturile specifice, diferite și în continuă schimbare ale bărbaților.

Cureaua ceasului

De multe ori, bărbații nu acordă prea multă importanță curelei de ceas. Nu își dau seama că ar trebui să aleagă ceasul și în funcție de tipul curelei.

Ei bine, unele curele par să nu fie în ton cu întregul design al ceasului. Sau este posibil să nu se potrivească bine cu culoarea pielii persoanei care îl va purta.

Experții ne recomandă ca întotdeauna să alegem ceasuri cu curele din oțel inoxidabil, deoarece este un material durabil și arată bine. O altă opțiune bună sunt ceasurile cu curele din piele.

Prețul ceasului

La fel ca în cazul tuturor accesoriilor de modă, prețul ceasului poate fi foarte diferit, deoarece acestea sunt produse într-o mare varietate. Au abilitatea de a se adapta la fiecare buget în parte.

Așadar, este indicat să nu exagerăm atunci când cumpărăm un ceas. Nu trebuie să cheltuim mai mult decât ne permite bugetul.

Este adevărat că ceasurile exclusive și scumpe au o valoare suplimentară asociată cu acestea. Pentru că uneori, sunt cumpărate pentru valoarea lor bună la revânzare.

Devin astfel obiecte de colecție ce sunt căutate de colecționarii de ceasuri, pentru valoarea pe care o știu că au cei care apreciază acele caracteristici.

Un ceas de mână bărbați poate fi un cadou minunat pentru o persoană dragă sufletului nostru.

Dar o alegere la fel de bună poate fi și un parfum Christian dior. Voi ce cadou ați alege pentru bărbatul din viața voastră?