Life, Stiri

Sexul neprotejat, beneficii pentru femei. Descoperă-i efectele!

Prezervativul te protejează de boli cu transmitere sexuală, dar şi de sarcini nedorite. Însă şi lipsa lui, cu un partener stabil, poate aduce beneficii majore femeilor, susţin cercetătorii.

Beautiful pair lays in a bed

Femeile care întrețin relații sexuale fără prezervativ sunt mai sănătoase mintal și au un risc mult mai mic de depresie decât cele care se protejează sau sunt abstinente. Acestea sunt concluziile unui studiu american, scrie doctorulzilei.ro.

La studiul condus de cercetătorii de la The State University of New York au participat 293 de studente de la Universitatea din Albany. Acestea au fost chestionate despre diferite aspecte ale vieții lor sexuale, dar şi testate pentru a descoperi simptome ale depresiei și tulburărilor psihice. Rezultatele studiului au arătat femeile care întreținuseră relații fără prezervativ prezentau semnificativ mai puține simptome ale depresiei decât cele care în mod obișnuit se protejau sau erau abstinente.

Explicaţia oferită de oamenii de ştiinţă este că sperma conține substanțe chimice care induc starea de bine și au efect ușor sedativ și cel puțin trei tipuri de substanțe cu rol antidepresiv. Este vorba de cortizol, așa-zisul hormon al stresului, care conferă o stare de bună-dispoziție, oxitocina, care are efect similar, melotonină (substanță care induce somnul) și serotonina, denumit și “hormonul fericirii”.

Atenţie! Nu renunța la prezervativ dacă nu îţi cunoaști suficient de bine partenerul. Riscul contractării unei boli cu transmitere sexuală este foarte mare!