Life, Stiri

Sexul la adolescenţi!

Ce trebuie să ştii pentru a-i putea îndruma

sex-adolescenta

Dacă aveţi copii aflaţi la vârsta adolescenţei, este normal să vă puneţi întrebări în legătură cu sexul la adolescenţi, dar şi la modul în care îşi folosesc telefoanele mobile. Rezultatele unor studii publicate în Archives of Sexual Behavior nu fac decât să vă întărească îngrijorările privind sexul la adolescenţi şi telefonul mobil. Poate că acum vă întrebaţi ce legătură poate fi între banalul mobil şi sexul la adolescenţi. Potrivit acestor cercetări, aproape 20% dintre adolescenţii de liceu au fost implicaţi în trimiterea unor poze explicite sexual via telefonul mobil.

Rezultatele dezvăluite de Universitatea Utah care a chestionat 600 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani sunt de natură să-i pună pe părinţi pe gânduri:

1. Aproape 20% dintre adolescenţi (18% băieţi şi 17% fete) au recunoscut că au trimis imagini sexuale explicite via telefonul mobil.

2. În vreme ce 50% dintre băieţii au mărturisit că au primit astfel de fotografii, 31% dintre adolescente au spus că au primit acest gen de poze. Oare fetele sunt mai predisuse la a trimite genul acesta de mesaje sau ambele sexe trimit fotografii explicite sexual băieţilor? Cercetătorii spun că au nevoie de mai multe informaţii pentru a ajunge la o concluzie clară.

3. Fotografia trimisă nu era neapărat a celui care o trimitea.

4. Aproximativ 25 dintre adolescenţii care au primit fotografii explicite sexual au mărturisit că au trimis-o şi altora.

Trebuie să ne educăm copii şi să le explicăm că nu există remedii rapide precum medicamentele antivirale pentru mesajele care se răspândesc precum incendiile. Odată ce mesajul este trimis, nu mai au nici o putere asupra lui şi rămân mereu la latitudinea celui la care l-au trimis. Trebuie să le mai explicăm copiilor noştri că trimiterea unor astfel de fotografii poate fi amuzant pe moment însă consecinţele pot fi dramatice atât pentru cel care trimite cât şi pentru subiectul fotografiilor.

blank