Septembrie și octombrie va fi vreme foarte caldă în cele două luni și, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale perioadei, dar şi cu perioade de ploi însemnate. Abia la începutul lunii octombrie, vom scăpa de căldură, dar şi atunci vor mai fi zone din ţară cu temperaturi mai mari decât media specifică perioadei.

Iată, mai jos, cum arată prognoza meteo pe săptămâni, pentru lunile Septembrie și octombrie emisă vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Săptămâna 7 – 14 septembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

Prea cald, la jumătatea lui septembrie
Săptămâna 14 – 21 septembrie

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice. Excepție vor face regiunile vestice și nordvestice, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Săptămâna 21 – 28 septembrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Octombrie vine cu temperaturi specifice perioadei, dar vor mai fi şi zone călduroase
Săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea sudică.


Citeste si...
Vezi ce vești ne dau meteorologii ANM cu privire la prognoza până pe 26 ianuarie