Mașina nu mai este de foarte mult un lux, ci o reală necesitate. Din acest motiv, trebuie să avem cât mai multă grijă de ea.

Pentru ca mașina să nu se transforme într-un bun care implică multe cheltuieli neprevăzute, este indicat să fim atenți la semnele care indică că mașina ar putea avea probleme. Dacă le vom observa la timp, vom putea împiedica transformarea lor în defecțiuni grave care implică o cheltuială mare.

În acest sens, întreținerea preventivă (înainte de a prezenta simptome) este la fel de importantă ca întreținerea corectivă (când ceva începe să meargă prost cu mașina). Iată câteva semne care indică probleme la mașină.

Becurile de avertizare sunt aprinse

Mașinile comunică cu șoferii lor prin intermediul tabloului de bord. Fiecare persoană care deține o mașină ar trebui să înțeleagă acest limbaj … care este explicat clar în cartea tehnică a mașinii.

Dacă se aprinde un bec (un martor luminos de alertă) și nu îți amintești ce înseamnă, uită-te în cartea tehnică a mașinii. Nu contează că mașina continuă să funcționeze, aparent, în mod normal. Este mai bine să mergi la un atelier auto când se aprinde un bec la bord, deoarece indică faptul că ceva este în neregulă.

Și ai grijă, după martorul portocaliu sau galben, de obicei se aprinde unul roșu … și uneori asta înseamnă că trebuie să te duci cu mașina la service (remorcată).

Fiecare mașină este diferită (prin urmare, îți recomandăm să citești întotdeauna cartea tehnică), dar martorii de culoare roșie de la bord, sunt destul de generici. Când unul dintre ei se aprinde, este indicat să nu pleci cu mașina. Acordă o atenție specială acestor aspecte:

-Martor luminos de alertă a defecțiunii bateriei: bateria sau sistemul electric prezintă o defecțiune;

– Defecțiune la servodirecție: direcția nu oferă asistență, este necesar să mergi la un atelier auto;

-Presiunea uleiului sau nivelul uleiului: nivelul uleiului este scăzut sau presiunea uleiului nu este suficient de mare. Verifică nivelul, deoarece motorul poate ceda;

– Martorii de culoare galbenă de la bord indică în mod normal defecțiuni care îți permit să conduci până ajungi la un service din apropiere. Condu cu precauție dacă apar aceste semne;

-Martor luminos de control al tracțiunii / stabilității: dacă este aprins, controlul tracțiunii / stabilității este deconectat, dar dacă clipește, funcționează deoarece detectează o pierdere de tracțiune;

– Martor de alerta pentru preîncălzirea motorinei: martorul aprins indică faptul că sistemul de preîncălzire a motorinei funcționează. Trebuie să aștepți să se stingă pentru a porni motorul. Dacă clipește, indică defectarea sistemului de injecție sau de aprindere;

-Martor de alertă privind uzarea plăcuțelor de frână;

-Martor de alertă defecțiune ABS. Este necesar să mergi repede la atelier;

-Martor de alertă pentru servodirecție: asistența este limitată;

-Martor de alertă privind sistemul de iluminare: unul dintre becurile exterioare s-a ars;

-Defecțiune motor: trebuie să mergi la atelier;

-Presiune scăzută a uleiului: nivelul uleiului trebuie verificat.

– Martor de alertă pentru lichidul de spălare a parbrizului: trebuie să pui lichid;

– Martor de alertă a presiunii de umflare a anvelopelor. Dacă se aprinde, una dintre anvelope nu este umflată suficient sau există o defecțiune în sistem.

Mașina pierde direcția: amortizoare uzate

Amortizoarele sunt un element de siguranță atât de important încât trebuie să-ți spunem care sunt cele trei moduri principale în care ne indica faptul că ceva nu este în regulă cu ele.

Dacă observi că apar probleme cu direcția când conduci sau dacă observi pete de ulei când te uiți în spatele roților.

Dacă, când frânezi brusc, mașina se duce în față, o ia spre lateral sau este dificil de controlat.

Dacă atunci când conduci volanul vibrează, chiar dacă asfaltul este în stare bună … mergi la un atelier să vezi dacă ceva este în neregulă.

Dacă auzi zgomote neobișnuite, de obicei înseamnă că este ceva în neregulă cu suspensia sau cu rulmentul la mașina ta Nissan Qashqai.

Dacă ai o mașină sport, te poți considera norocos. Există câteva avantaje suspensie sport. În cazul în care apar semne că există probleme la suspensie, avantajul este că se vor înlocui puține elemente.

Acestea fiind zise, îți urăm călătorie fără incidente!