Acasă Life Semne ca relatia voastra nu mai merge! Iata care sunt indiciile care...

Semne ca relatia voastra nu mai merge! Iata care sunt indiciile care indica o problema

0

In dinamica oricarei relatii exista anumite semne mici, aparent lipsite de importanta, dar care pot spune multe despre viitorul vostru impreuna, ca si cuplu.

 

 

1. Ochii peste cap

Ti s-a intamplat ca atunci cand ii spui ceva partenerului tau sa te ia in deradere sau pur si simplu te ignora? In momentul in care partenerul te trateaza cu superioritate si nu acorda atentia cuvenita a ceea ce ai tu sa spui, inseamna ca nu te ia in serios. Desigur, daca se intampla o singura data, sau momentele sunt izolate, nu e nimic ingrijorator. Dar daca tu auzi mereu aceleasi texte si te surprinzi in camera alaturata ca incepi sa-ti dai ochii peste cap doar cand il auzi incepandu-si discursul, e clar: e un semnal de alarma.

 2. Dominatia

Simti ca celalalt e mai puternic decat tine? Nu e tocmai ok, fiindca o relatie echilibrata presupune un echilibru de forte. Daca tu simti ca n-ai suficient control sau ca partenerul incearca si chiar reuseste sa te domine, analizeaza cu atentie relatia voastra.

3. Pierderea respectului

Sa va respectati unul pe altul este o conditie cruciala in orice relatie de cuplu; daca nu va respectati reciproc, nu se poate construi nimic solid intre voi. Iar cel care nu beneficiaza de respect, in mod inevitabil va sfarsi in bratele altcuiva, care il respecta si ii ofera exact ceea ce tu ai uitat sau nu mai vrei sa-i dai.

4. Vorbele urate

Daca ajungeti sa va insultati reciproc, doar ca sa castigati batalia intr-o discutie, e un semn nesanatos, in mod evident. Mai ales cand sunt si altii de fata, nu va ridicularizati niciodata si nu folositi termeni care ar putea jigni.  Dincolo de vocabularul folosit in sine, nu e in regula sa vorbiti unul despre altul in termeni negativi cu terti.  Este clar ca nu faceti decat sa demonstrati ca celalalt nu e suficient de bun pentru tine. Cum ar putea dura o relatie, din moment ce nu faci decat sa-ti demonstrezi tie insuti ca nu esti multumit cu ce ai langa tine?!

 

5. Va evitati reciproc

In sensul in care incepeti sa evitati si discutiile si, deci, si eventualele solutii la problemele dintre voi. Asadar, incepi sa-ti eviti partenerul. De exemplu, vezi toata casa intr-o totala dezordine, nu-ti place asta, il vezi ca e neglijent si te intristeaza, dar decizi sa nu-i spui nimic, mai bine, fiindca atunci cand ai incercat sa-I mai spui n-a dus la nimic decat la cearta. Usor usor se instaureaza distanta in cuplu si relatia se destrama.

6. Vi se pare ca relatia cu celalalt vi se cuvine si e garantata pe viata

Este unul dintre cele mai rele semne in cuplu. Vi se pare ca-l cunoasteti ca pe buzunarul propriu si ca totul e garantat. Incercati sa va puneti in pantofii celuilalt, o sa vedeti ca nu e chiar asa. Daca oferi rutina si plictis, relatia nu are cum sa mearga.

7. Tacerea

De obicei se spune ca tacerea e de aur si ca multi stiu sa vorbeasca, dar putini stiu sa taca. Da, adevarat, in marea majoritate a cazurilor, dar nu si atunci cand e vorba de o relatie de cuplu. Lipsa de comunicare duce la cratere care ulterior sunt greu de astupat. Daca n-ati mai stat demult unul cu altul, la un pahar de vin, de vorba, daca nu v-ati mai uitat demult la un film impreuna, ca apoi sa discutati despre el, sunt semne ca relatia voastra nu merge in directia buna. Cand nu comunicati intre voi, inseamna ca va deconectati mintea si sufletul de la celalalt. Se instaleaza tacerea si o veti lua fiecare in directii complet diferite.