Life, Stiri

Şefii ostili ne scurtează viața

De la serviciu ni se pot trage bolile de inimă sau diabetul

thegrindstone_16267400

Expertii avertizeaza ca stresul cronic poate duce la boli de inima sau diabet. Astfel, sefii care au un comportament ostil cu angajatii le pot afecta considerabil sanatatea.

Stresul cronic este cauza principala care duce la anumite transformari in celulele sistemului imunitar. Modificarile determina celulele sa fie pregatite pentru a lupta cu o infectie care, de fapt, nu exista.

Acest lucru duce la dereglari in organism, care sunt asociate cu multe probleme de sanatate, inclusiv boli de inima si diabet.

Un sef dificil poate provoca stresul ore in sir si totodata o atmosfera proasta la birou. Conform studiului, a lucra o perioada indelungata cu un sef ostil poate afecta serios sanatatea angajatilor, relateaza Daily Mail.

Oamenii de stiinta de la Ohio State University, in SUA, au facut aceasta descoperire in timpul unui studiu pe soareci. Dr. Sheridan a studiat rozatoarele timp de un deceniu pentru a descoperi modul in care stresul cronic aduce modificari la nivelul creierului si corpului, precum si modul in care afecteaza comportamentul si sanatatea.

Cercetatori de la alte institutii au prelevat probe de sange de la oameni care traiesc in zone sarace si au constatat ca aceste persoane stresate cronic au prezentat in mod similar celule modificate, pregatite sa lupte cu o infectie care nu exista.

 

 

blank