Secretul
Life

Secretul tinereții veșnice, găsit în sângelor celor care au 100 ani? Ce i-a uimit pe cercetători

Secretul vieții veșnice este mai aproape de a fi descoperit după ce cercetătorii au analizat sângele vârstnicilor de 100 de ani. Mai multe variabile au fost luate în calcul și rezultatele surprind.

Secretul tinereții veșnice căutat în sângelor celor care au împlinit 100 ani. S-au luat în considerare 12 biomarkeri.

Centenarii, odată considerați rari, au devenit ceva obișnuit. Într-adevăr, aceștia reprezintă grupul demografic cu cea mai rapidă creștere a populației mondiale, numărul lor dublându-se aproximativ la fiecare zece ani începând cu anii 1970.

Căutarea înțelegerii secretelor din spatele longevității excepționale nu este însă ușoară. Implică deslușirea interacțiunii complexe dintre predispoziția genetică și factorii legați de stilul de viață și modul în care aceștia interacționează de-a lungul vieții unei persoane.

Acum, studiul publicat în GeroScience, a scos la iveală unii biomarkeri comuni, inclusiv nivelurile de colesterol și glucoză, la persoanele care trăiesc peste 90 de ani.

Nonagenarii și centenarii prezintă de mult timp un interes intens pentru oamenii de știință, deoarece ne pot ajuta să înțelegem cum să trăim mai mult timp și, poate, și cum să îmbătrânim într-o stare de sănătate mai bună. Până în prezent, studiile asupra centenarilor au fost adesea la scară mică.

blank