Acasă Life Sadism vs Masochism! Tu din care faci parte?

Sadism vs Masochism! Tu din care faci parte?

0

Masochismul a fost numit dupa Masoch, Cavaler de Sacher, cam in acelasi timp cand marchizul De Sade “a inventat” sadismul. Totusi, tu poti sa le diferentiezi?

 

 

Sacher Masoch s-a casatorit cu femei alese, dupa natura lor conducatoare, pentru ca avea o dorinta insatiabila de a fi supus si de a primi ordine. A mers atat de departe, incat a semnat contracte cu ele, in care se stipula ca trebuie sa fie sclav, supus si sa indeplineasca orice ordin primit de la femeia respectiva, in timp ce lor le era permis sa-l pedepseasca in orice mod doresc daca nu-si indeplinea obligatiile. Este evident ca femeile n-au ales sa renunte la asemenea privilegii.

 

Sufar, deci imi face placere

 

Cand suferinta fizica si psihica e o conditie necesara pentru placerea sexuala, atunci vorbim de masochism adevarat. In termeni simpli, masochismul este fenomenul opus sadismului. Singurul punct comun intre cei doi termeni este durerea.

 

 

Care este diferenta intre un masochist si un sadic?

 

Un masochist este o victima cu propriul sau acord si isi doreste asta din tot sufletul. Un masochist are nevoie de un partener care sa-l tortureze cu permisiunea “victimei”. Un sadic este o persoana care isi ataca victimele fara nici un avertisment, iar asta reprezinta o mare parte din placere. Aceasta este prima diferenta intre un masochist si un sadic.

 

A doua diferenta
 

Un sadic nu simte nici cea mai mica dorinta de a oferi vreo placere sexuala victimei, in timp ce un masochist isi doreste sa faca dragoste cu persoana care il tortureaza. E o cale de a-si exprima recunostinta.

 

 


A treia diferenta

Masochistii nu au neaparata nevoie de un partener. Se pot pedepsi singur. Din punct de vedere legal, un masochist n-are nici o vina, in vreme ce un sadic este vinovat pentru ca isi loveste si isi raneste victimele. Uneori sadicii recurg si la rapiri.

 

Folosirea gresita a termenului “sadomasochist”

De multe ori folosim termenul “sadomasochist” intr-un mod gresit, atunci cand vrem sa dam exemplul unui sadic ce tortureaza un masochist sau cand o persoana are ambele tendinte. Termenul e folosit pentru a descrie unele jocuri erotice. Amandoi partenerii au libertate completa de alegere si pot schimba rolurile, depinzand de cheful lor.