Blog, Continut Sponsorizat

Sablarea si aplicatiile sale

Sablarea reprezinta un procedeu prin care se indeparteaza de pe diferite suprafete reziduuri precum rugina, vopsea sau alte impuritati. Efectul obtinut este similar cu cel al operatiunii de smirgheluire, insa timpul in care se realizeaza procedura de sablare cat si rezultatele obtinute fac adevarata diferenta.

SAMSUNGEfectiv procedura de sablare consta in proiectarea de particule pe suprafata ce trebuie curatata, particule care sunt antrenate cu ajutorul aerului comprimat. Se obtin astfel rezultate foarte bune cand se doreste finisarea pieselor metalice turnate, cand se doreste curatarea suprafetelor de diverse tipuri precum lemn, metal, piatra sau chiar sticla, inainte de vopsirea unor piese sau chiar si in cazul restaurarii de cladiri si monumente.

Cea mai frecvent utilizata metoda de sablare o reprezinta sablarea abraziva. In acest caz se folosesc particule de nisip ori alte materiale abrazive pentru inlaturarea impuritatilor persistente. Vitezele foarte mari cu care sunt propulsate aceste particule abrazive ajuta la prelucrarea pieselor din metal, sticla, chiar si pietre pretioase sau minerale si multe altele.

In alte cazuri, sablarea abraziva nu este indicata. Spre exemplu se impune restaurarea, reconditionarea sau curatirea unei suprafete mai delicate – sticla. Aici poate fi folosita o alta metoda de sablare, cea cu bicarbonat de sodiu. Duritatea granulelor de bicarbonat de sodiu este mult redusa comparativ cu granulele de nisip, astfel si impactul asupra materialului sau suprafetei de curatat este mai redus.

Curatarea cu abur uscat este o alta modalitate de sablare, in care se foloseste abur supraincalzit pentru a se inlatura bacteriile, mizeria si impuritatile, lasand suprafetele dezinfectate si igienizate. Hidrosablarea este de asemenea utilizata la scara larga. Implica folosirea unui jet puternic de apa pentru curatirea diverselor suprafete precum strazi, alei pietonale, masini si utilaje, autostrazi etc.

O firma de sablare Bucuresti a introdus o modalitate noua de sablare pe piata romaneasca. Este vorba de Rovent, care isi prezinta serviciile si online, prin sablamtot.ro. Inovatia adusa in domeniul sablarii este sablarea cu gheata carbonica. Aceasta metoda de sablare industriala are rezultate impecabile: curatarea suprafetelor este excelenta, realizata in timp scurt si nu afecteaza in nici un fel suprafata, indiferent de duritatea materialului.

Sablarea cu gheata carbonica, pe langa faptul ca este non-invaziva si nu afecteaza suprafetele, este de asemenea ecologica, precisa si non-toxica. In acest procedeu nu sunt folositi solventi chimici sau alte materiale abrazive toxice. Avantajele oferite de metoda sablarii cu gheata carbonica sunt multiple.

Echipamentele, cladirile, utilajele sau suprafetele pot fi curatate chiar la locul in care se afla si nu se opresc procesele obisnuite de lucru sau activitatea. Non-abraziva si non-invaziva, sablarea cu gheata carbonica nu deterioreaza in nici un fel suprafetele de curatat, de asemenea procedeul este foarte rapid si mult mai aprofundat fata de curatarea manuala sau prin alte metode. Gheata carbonica este gheata uscata, prin urmare sablarea cu gheata carbonica poate fi cu succes utilizata si in cazul echipamentelor electrice sau aparatelor conectate la o sursa de alimentare cu energie electrica.

Toate aceste metode de sablare pot fi folosite cu succes pentru curatarea celor mai diverse suprafete. De la restaurare de monumente pana la inlaturare de grafitti, de la inlaturarea ruginii sau vopselei pana la curatarea autostrazilor, sablarea se dovedeste a fi procedeul cel mai indicat.

blank