Life, Stiri

Rodia, fructul care nu ar trebui să lipsească dintr-o alimentație sănătoasă

Rodia, fructul care nu ar trebui să lipsească dintr-o alimentație sănătoasă

RodiaNu toată lumea are răbdarea necesară să savureze fiecare sămânță dulce-acrișoară dintr-o rodie. Aceasta este un fruct exotic provenit din Asia Centrală, dar în zilele de azi plantația s-a extins și în vest, India de nord, dar și în țările Mediteranei.

Atenție doamnelor! Rodiile au efectect anti-îmbătrânire. Ele reușesc să mențină fermitatea și elasticitatea pielii. Acest fapt a fost demonstrate de recunoscutul dermatolog Dr. Murad (produse ani-aging). Cercetarea sa denotă faptul că semințele rodiei conțin un acid alagic cu efect extraordinar pentru piele. Ceea ce li se mai poate recomanda femeilor este parfumul Pomegranate Noir de la Jo Malone cu al său miros încântător și răcoritor.

Mai mult decât atât, 100 de grame din acest fruct conține 68 de calorii- perfecte pentru o cură de slabire cu rezultat garantat. Studiile au demonstrat faptul că vor reduce inflamația la nivelul închieiturilor pentru persoanele care suferă de artrită și nu numai.

Rodia conține o mare cantitate de vitamina C, B, A, E și K. Acestora li se adaugă vitaminele minerale, dar și acidul folic, fier și potasiu, Așadar, micul fruct devine din ce în ce mai recunoscut și mai folosit. Sosurile din rodie ale turcilor îți trezesc papilele gustative. Armenii îl cosideră fructul prospețimii din care se prepară unul dintre cele mai aromate vinuri. Nici grecii nu se lasă mai prejos. Ei preferă să consume semințele cărnoase și suculente împreună cu iaurt sau adăugate în diferite salate.

Printre beneficiile semințelor de rodie se mai găsesc: reducerea cancerului sau a bolilor de inimă, luptând permanent împotriva unor maladii precum Alzheimer. Un studiu de la Universitatea de medicină St. Louis din Washington a demonstrate că sucul de rodie este indispensabil femeilor însărcinate. Ei spun că un consum regulat al acestui fruct poate proteja creierul fătului de posibile afecțiuni apărute din cauza unei proaste oxigenări sau a circulației necorespunzătoare a sângelui. Mai multe beneficii: menține sănătatea dinților, reduc nivelul colesterolului din organism, previn diareea și contribuie la scăderea riscului de a dezvolta concerul de sân.

Cum poate fi recunoscută plata care ne oferă acest minunat fruct?

Aceasta este o tufă cu multiple ramificații și cu o înălțime cuprinsă între 1,8 si 4,7 cm. Netăiate, tufele vor semăna cu o salcie, căci ramurile cresc drept, dar fiind subțiri se vor îndoi pe parcurs. Floarea plantei are o culoare rosie-portocalie ale cărei petale vor fi un pic ciufulite. Lungimea florii va fi de aproximativ 5-10 cm, sub forma unei trompete. Ajunsă la maturitate ea își va schimba culoarea în rosie strălucitoare.

Câteva recomandări în bucătărie: piure cu rodie, brioșe cu rodie și sirop de căpșuni, salată de fructe persană, dar este utilizată și pentru cockteiluri alcoolice, salată de andive, clementine sau tarte.

Iată un video din care puteți învăța cum se desface corect o rodie pentru a putea fi folosită.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=oyTRkUTtgic]

blank