ritualul Reginei Elisabeta
Life

Ritualul Reginei Elisabeta înainte să facă baie. O să te surprindă!

Se crede că membrii familiei regale preferă să evite dușurile, din cauza faptului că acestea ar fi destinate clasei muncitoare. Regina Elisabeta a II-a respectă o rutină foarte strictă când vine vorba despre a face baie. Află care este ritualul Reginei Elisabeta înainte să facă baie și felul în care este pregătită apa în fiecare dimineață pentru a se spăla.

Ritualul Reginei Elisabeta înainte să facă baie.În fiecare dimineață, menajera Majestății Sale pregătește apa din cadă în jurul orei 07.30. Deși pentru majoritatea oamenilor a face duș este ceva complet normal, pentru suverană lucrurile stau puțin diferit. De ce Regina Elisabeta nu face duș niciodată? Se crede că monarhul se ferește de duș din cauza unei păreri destul de ciudate. 

Baia nu reprezintă, pentru Regina Elisabeta a II-a relaxare. Experții regali spun că motivul are legătură cu faptul că „dușurile sunt pentru oamenii care se grăbesc pe ușă să se ducă la muncă”. Această opinie a fost împărtășită și de sora reginei, prințesa Margaret.

Expertul regal Craig Brown a dezvăluit că prințesa Margareta și rudele sale regale considerau dușul ca fiind strict pentru cei care aveau nevoie să se spele rapid ca să ajungă la muncă.

„Întotdeauna a făcut baie pentru că ea și alți membri ai familiei regale cred că dușurile sunt pentru oamenii care se grăbesc să iasă pe ușă pentru a ajunge la serviciu”, a explicat expertul regal Craig Brown.

Revenind, însă, în timp ce așteaptă ca apa să fie pregătită, monarhul savurează o ceașcă de ceai Earl Grey. Pe fundal, în cameră, Regina Elisabeta a II-a ascultă știrile de la BBC Radio 4.

Nivelul apei din cadă trebuie să fie de fix 15 cm

Menajera suveranei verifică temperatura apei, asigurându-se că aceasta este „călduță”, după care Majestatea Sa poate să facă mult preferata baie.

Autorul regal Brian Hoey a vorbit, într-o intervenție pentru presa străină, despre ritualul Reginei Elisabeta atunci când face baie. Potrivit acestuia, personalul angajat verifică în fiecare dimineață temperatura apei cu un termometru. Cada trebuie umplută cu apă până la exact 15 centimetri. Nici mai mult, nici mai puțin.

„În timp ce Majestatea Sa savurează prima ceașcă de ceai, menajera va merge în baie pentru a pregăti apa. Aceasta trebuie să aibă temperatura potrivită. Va fi testată cu un termometru cu carcasă de lemn”, a declarat autorul regal Brian Hoey pentru Daily Mail.

Potrivit informațiilor publicate în presa străină, se spune că după ce face baie, Regina Elisabeta își aranjează părul. Ulterior, suverana se îmbracă într-o ținută pregătită pentru ea din timp. Ulterior, coboară la micul dejun la ora 08.30.