Life, Stiri

REŢETĂ pentru toamnă: Zacuscă de vinete şi ciuperci

Toamna a venit, iar gospodinele se pregătesc să prepare cele mai bune bucate. Iată o reţetă delicioasă de zacuscă cu vinete şi ciuperci.

a11_66469900

Ingrediente:

– 2 kg vinete
– 1 kg ceapa
– 1 kg ardei capia rosu
– 1 kg ciuperci champignon
– 300 ml ulei
– pasta de rosii
– 1 lingura piper boabe
– 3-4 foi dafin sare

Mod de preparare:

Se coc vinetele si ardeii capia pe tabla incinsa sau direct pe ochiul aragazului, apoi se curata si se lasa sa se scurga. Se curata ceapa si se taie. Se pune la calit in uleiul incins, pana se aureste. Vinetele se toaca, ardeii se taie cubulete si ciupercile se taie feliute subtiri. Se pun toate peste ceapa calita. Se adauga pasta de rosii, sare, piper, foi de dafin dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 ore. Se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.

Ca sa tina bine peste iarna, se pune zacusca fierbinte in borcane si se dau la cuptor pentru inca 10-15 minute. Se scot din cuptor, se pun capacele, si se lasa borcanele acoperite pana a doua zi.