Elisabeta
Life

Regina Elisabeta a II-a a inaugurat linia de metrou ce-i poartă numele – Apariție de senzație la 96 de ani

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a inaugurat marți o linie de metrou ce îi va purta numele.

La ceremonie, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a făcut apariţia într-un costum de culoare galben aprins, cu o pălărie în același ton, ajutându-se de un baston.
Elisabeta
Regina a dezvelit o placă în Gara Paddington – „Elizabeth Line”.
Elisabeta
Alături de suverană, au participat și fiul său mai mic – Edward şi premierul Boris Johnson.

Regina a primit și explicațiile legate de încărcarea unei cartele de călătorie pentru suma de 5 lire sterline.
1
A fost cea mai recentă ieşire publică pentru monarhul în vârstă de 96 de ani care, în pofida faptului că nu a rostit discursul în Parlament săptămâna trecută din cauza unor problemele de mobilitate, a participat de două ori la un spectacol ecvestru la reşedinţa sa de la Castelul Windsor în ultimele zile, relatează Agerpres.

Proiectul feroviar a costat 24 de miliarde de dolari și trebuia iniţial inaugurat în decembrie 2018, dar a fost amânat după mai multe probleme la probleme la sistemele de testare şi semnalizare de siguranţă, chiar înainte de începutul pandemiei.

Cu o lungime de peste 60 de mile, noua linie de cale ferată a avut nevoie de 8 mașini gigantice pentru excavarea tunelului.

Denumită iniţial “Crossrail”, linia “Elizabeta” va conecta destinaţii aflate în vestul Londrei, inclusiv aeroportul Heathrow şi Reading, cu Shenfield în est. Linia Elizabeth se va deschide publicului abia săptămâna viitoare, pe 24 mai.

Regina Elizabeta a fost văzută în public doar de câteva ori de anul trecut, când a fost internată o noapte în spital în luna octombrie 2021, pentru o afecţiune nespecificată. Atunci, recomandarile medicilor au fost odihna. După aceea, regina a participat la mai multe angajamente publice fie de la distanţă, online, fie, în persoană, la domiciliul de la Castelul Windsor. Regina Elizabeth a II-a nu a participat la deschiderea lucrărilor Parlamentului de săptămâna trecută, locul său fiind ținut de moștenitorului tronului – Prințul Charles.
2
Sursă Foto: Daily Mail