Reacția lberalilor: Alina Gorghiu spune că președintele Klaus Iohannis, candidat pentru al doilea mandat, se va afla astăzi la Bacău, pentru a vorbi cu oamenii din Moldova. Aceasta, în condițiile în care contracandidata sa, președintele PSD Viorica Dăncilă, a făcut apel la o nouă dezbatere, care să se desfășoare în această seară, la Palatul Parlamentului.

„Astăzi toată echipa de campanie este la Bacău, agenda președintelui este anunțată de ceva vreme. Există o diferență, ca să răspund direct la apelul doamnei Dăncilă, este o diferență foarte mare între cei 2 candidați. Pe de o parte, avem un candidat Dăncilă și un partid care, fără multă creativitate, au ales, de exemplu, ieri, să plaseze pe surse prin presă o înscenare de vizită în ultim zi de campanie la DNA ca să o victimizeze, astăzi înțeleg că face din nou apel la dezbatere, tot fără pic de imaginație, pentru că președintele a tranșat încă din debutul campaniei acest subiect. Avem un partid și un candidat care aleg să vorbească în conferință de presă, fără oameni lângă ei, pentru că le e frică să se afle în mijlocul mulțimii”, a spus Alina Gorghiu.

„De partea cealaltă, un candidat, Klaus Iohannis, președinte al României în prezent și viitor președinte al României care în ultima zi de campanie se adresează românilor direct. Suntem la Bacău, alături de simpatizanți, alături de societatea civilă”, a mai spus Gorghiu.

„Lăsăm la latitudinea electoratului să aprecieze campania de fake news a PSD legată de tăieri de pensii și salarii, introducerea de noi taxe și impozite, lucruri mincinoase, și mesajul constructiv pe care și astăzi Klaus Iohannis îl va avea în Moldova”, a continuat ea.

Viorica Dăncilă a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook cu status „feeling angry”, în care scrie: „Eu, până în ultima clipă, voi insista și voi fi pregătită pentru confruntarea democratică pe care românii o cer și o merită!

Așa că lansez un apel public. Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul domnului Iohannis pentru a stabili această întâlnire”.