Investigaţii

Reacţia inspectoarei Elena Rădescu, după acuzaţiile de ameninţare la adresa procurorului Mihaiela Iorga

Elena Rădescu, inspectoarea care a condus echipa de control ce a verificat managementul DNA şi pe care Mihaiela Iorga (foto) a acuzat-o că a ameninţat-o spunându-i că are un copil de crescut şi să nu forţeze “dragostea cu DNA”, a precizat, pentru MEDIAFAX, că e vorba doar de o strategie de apărare.

“Fiecare se apără, adoptă o strategie. Haideţi să fim serioşi. Este o strategie de apărare. De ce să procedez în acest mod? Nu aveam niciun motiv. Şi-a ales dumneaei o anumită metodologie. Mai multe nu pot să comentez. Însă ea se apără”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Elena Rădescu.

Reacţia vine după ce procurorul Mihaiela Iorga a declarat, duminică, într-un interviu televizat, că a fost ameninţată de către Elena Rădescu, inspectoarea care a condus echipa de control care a verificat managementul DNA, aceasta spunându-i că are un copil de crescut şi să nu forţeze “dragostea cu DNA”.

“Cred că cele mai şocante ameninţări le-am primit în sediul Inspecţiei Judiciare, de la inspectoarea Elena Rădescu. Am fost audiată de dânsa în cadrul cercetării disciplinare. Nu a interesat faptele care făceau obiectul cercetării. Doamna inspector m-a întrebat de ce insist dragostea cu forţa cu DNA. Am întrebat de ce a ajuns la aceatsă concluzie. (…) Am primit ameninţări că nu trebuie să mă lupt cu sistemul, cu doamna procuror şef”, a declarat procurorul Mihaiela Iorga, la Antena 3.

Aceasta spune că inspectoarea ar fi încercat să lase de înţeles că procurorul şef al DNA este doar un executant.

“Spunea că doamna Kovesi e cumva nevinovată, că altcineva disctează aceste acţiuni (…) Rădescu mi-a spus că ar trebui să am grijă că am un copil de crescut. Nu am martori, dar sunt lucruri care trebuie spuse. S-a întâmplat în biroul dânsei de la Inspecţia Judiciară. Nu am ripostat la ameninţări”, a mai spus Iorga.

Inspectoarea Elena Rădescu a condus echipa de control care a verificat managementul DNA. În urma acestei verificări a izbucnit un scandal. Mai exact, echipa inspectorilor care a făcut controlul s-a divizat în două şi asta pentru că Elena Rădescu şi-a acuzat colegele că ar fi fost nepoliticoase cu procurorii anticorupţie. În replică, acestea au spus că au fost făcute presiuni.