Război în Ucraina
International

Război în Ucraina, ziua 709. Lovituri grele cu rachete asupra țintelor militare rusești din Crimeea

Război în Ucraina, ziua 709. Ucraina lovește puternic ținte rusești în Crimeea, a declarat Yurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene.

Război în Ucraina, ziua 709. Ucraina are la dispoziție anumite „instrumente” cu care poate lovi ținte militare rusești care ocupă Crimeea „metodologic și regulat”. Anunţul a fost făcut de Yurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene.

Mai exact, Ucraina a efectuat lovituri grele cu rachete asupra țintelor militare din Crimeea, inclusiv aerodromul Balbek folosit de forțele ruse. S-au înregistrat pierderi de aeronave și personal rusesc. Presa, care citează surse militare, a spus că în atacuri au fost folosite rachete Scalp și Storm Shadow.

Război în Ucraina. Atacul este o„curățare a Crimeei de prezența rusă”

Comandantul forțelor aeriene ucrainene, generalul Mikola Oleshchuk, a recunoscut atacul de la Balbek. A publicat online un videoclip cu o explozie spunând că este o„curățare a Crimeei de prezența rusă”. Un radar militar rus a fost lovit mai devreme în aparenta pregătire pentru atacurile din Crimeea.

Război în Ucraina

Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook

Legislația SUA pentru mai mult ajutor Ucrainei va fi probabil împărțită dintr-un pachet de „securitate națională” de 110 de miliarde de dolari care acoperă și securitatea graniței dintre SUA și Mexic, a declarat președintele republican al Camerei Reprezentanților SUA, Mike Johnson, aflat în vizită din țările baltice Letonia, Lituania și Estonia.

SUA va transfera Greciei, inclusiv avioane C-130

Președintele SUA, Joe Biden, a continuat să folosească puterea prezidențială pentru a evita blocarea republicanilor. Secretarul de stat, Antony Blinken, a notificat guvernul grec că SUA vor transfera surplusului militar Greciei, inclusiv avioane C-130; 60 de vehicule de luptă blindate Bradley, care sunt apreciate de ucraineni; nave; camioane; și alte echipamente. Există un acord conform căruia Grecia va face un transfer echivalent de echipamente către Ucraina, potrivit rapoartelor presei elene.

O bombă rusă a lovit miercuri un spital din Veliki Burluk, la nord-est de Harkov, spargerea geamurilor și echipamentelor și determinând evacuarea a zeci de pacienți, au declarat oficialii regionali.

Război în Ucraina

Rusia și Ucraina au efectuat un schimb major de prizonieri de război

Schimbul s-a făcut la o săptămână după un alt arnajament a fost anulat când un avion de transport rus Il-76 a fost doborât. Rusia și Ucraina au spus că aproximativ 200 de prizonieri au fost schimbați miercuri.

UE se așteaptă să atingă 52% din obiectivul său de a trimite 1 milion de cartușe de obuze în Ucraina până în luna martie. Intenționează să antreneze alți 20.000 de soldați, a declarat Josep Borrell. Olaf Scholz și alți patru lideri europeni au recunoscut că UE „nu a îndeplinit obiectivele” de a furniza Ucrainei muniție de artilerie.

Război în Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că trupele ruse cuceresc teren la periferia orașului industrial Avdiivka, din estul Ucrainei . Trupele ruse nu au reușit să cucerească orașul în încercări repetate și extrem de sângeroase.

Vladimir Putin va vizita Turcia

Ucraina a susținut că a mai efectuat un alt atac cu dronă asupra unei instalații petroliere ruseşti. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, le-a spus producătorilor să crească producția de sisteme de artilerie autopropulsate.

Război în Ucraina

Vladimir Putin va vizita Turcia, membru NATO, pentru a se întâlni cu președintele său, Recep Tayyip Erdogan, pe 12 februarie. Anunţul a fost făcut de un oficial turc. Din cauza unui mandat internațional (CPI) pentru crime de război, Putin nu poate călători în multe locuri în străinătate. În Turcia poate călători deoarece acest stat nu recunoaște mandatul emis deCPI.

blank