Război în Ucraina
International

Război în Ucraina, ziua 651. Atacuri cu drone ucrainene asupra instalațiilor militare ruse din Crimeea

Război în Ucraina, ziua 651. Marți, forțele ucrainene au efectuat atacuri cu drone asupra mai multor instalații militare rusești din peninsula ocupată Crimeea, conform unor surse anonime din cadrul forțelor de ordine.

Război în Ucraina, ziua 651. Printre țintele identificate de către Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) și Agenția de Informații Militare a țării (GUR) se află terminalul petrolier marin din Feodosiia, conform unei surse citate de către publicația ucraineană Hromadske.

La locul terminalului petrolier, se găsesc în jur de 30 de rezervoare de combustibil. Acestea oferă aprovizionare pentru armata rusă. Sursa citată a subliniat că impactul atacului ucrainean a fost „destul de semnificativ”.

Pe canalul rusesc de Telegram Baza s-a raportat anterior că la ora 5 dimineața, ora Moscovei, două drone au încercat să atace terminalul petrolier.

Cu toate acestea, conform informațiilor furnizate de Baza, sistemul de apărare antiaeriană rus a interceptat și doborât ambii vectori aerieni, iar fragmentele acestora au căzut pe teritoriul terminalului.

Război în Ucraina, ziua 651. Amânarea asistenței SUA creează riscuri majore în fața Rusiei

Marți, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că amânarea asistenței din partea SUA pentru Kiev, care este în discuție în Congresul american, ar constitui un „risc major” pentru Ucraina.

Țara s-ar afla astfel în fața riscului de a pierde războiul în fața Rusiei.

Dacă ajutorul este amânat, „face imposibilă eliberarea continuă și crește riscul de a pierde acest război”, a spus Andrii Iermak.

Război în Ucraina, ziua 651. Rusia a distrus o unitate medicală din Harkov

Un oficial local a comunicat marți că forțele ruse au efectuat bombardamente asupra satului Kozacha Lopan din regiunea Harkov. A rezultat distrugerea unei clinici, iar rezidenții au rămas fără alimentare electrică și conexiune de telefonie mobilă.

Situat la doar doi kilometri de granița de nord-est a Ucrainei cu Rusia, Kozacha Lopan este periodic vizat de atacurile rusești.

Având o populație de aproximativ 5.000 de locuitori înainte de izbucnirea conflictului, satul se află la aproximativ 40 de kilometri nord de capitala regională, Harkov.

Potrivit declarațiilor lui Viacheslav Zadorenko, șeful administrației militare din orașul Derhachi, situat în apropiere, bombardamentele rusești asupra localității Kozacha Lopan au cauzat daune semnificative vehiculelor din cadrul clinicii, sistemului central de alimentare cu gaz al satului și mai multor linii electrice.

Război în Ucraina

Copiii ruși trag în fotografii cu Zelenski, Biden și Stoltenberg

Copiii ruși sunt implicați în acte considerate a promova „patriotismul”, care implică trageri de foc asupra imaginilor președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, președintelui american Joe Biden și secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit unui oficial ucrainean.

Anton Gerașchenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, menționează că în orașul rus Tomsk a avut loc un eveniment numit „Războinicul Pașnic al Federației Ruse”.

Anchetă în Ucraina cu privire la achiziţia de arme pentru armată

Citește și  Germania nu va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina. Partidul Socialist pentru Egalitate se opune

Război în Ucraina, ziua 651. Şeful Parchetului Specializat în Dosare de Corupţie (SAP), Oleksandr Klimenko, a anunţat marţi că Ucraina a inițiat o anchetă în legătură cu contractele de achiziţionare de arme destinate forțelor sale armate.

„Există mai multe proceduri legate de cumpărări de arme. Ancheta este în curs şi nu vom divulga detalii”, le-a declarat Klimenko jurnaliştilor.

El a detaliat că se investighează mai multe contracte, unele evaluându-se la până la 100 de milioane de euro. Totodată, a subliniat că inițierea unei anchete nu implică automat existența unei deturnări de fonduri.

„Trebuie să anchetăm şi să stabilim faptele, ceea ce şi facem”, a explicat el.

blank