Life, Stiri

ProTv-ul, mana-n mana cu CNA-ul

ProTv-ul, mana-n mana cu CNA-ul

S-au aliat sa inchida site-urile de filme gratuite

blankLa initiativa Protv, care nu mai stie cum sa faca bani din site-ul VOYO, s-a adresat CNA ca sa se inchida toate site-urile care ofera filme sau seriale in mod gratuit. Astfel iubitorii de filme sau seriale vor fi nevoiti sa plateasca pentru a le putea viziona, eventual site-ul ProTv-ului, unde trebuie sa platesti o taxa lunara sa poti viziona ceea ce preferi. Exista deja reactii in acest sens si mii de persoane sunt nemultumite si umplu internet-ul de nemultumiri.

Presedintele Asociatiei Furnizorilor de Internet din Romania, Mihai Batrineanu, ataca initiativa CNA de a inchide 42 de site-uri de acest gen.

 

„Este incredibil ce se intampla astazi. Intr-o lume in care internetul a revolutionat modul in care interactionam, in care Google si Social Media redefinesc accesul la informatie, divertismentul si economia globala, apare in Romania o institutie depasita de vremuri si neavenita, care incearca sa inchida site-uri cu Politia.Atentie! Nu vorbim de activitati ilegale, frauduloase, este vorba de tineri antreprenori romani, entuziasti care au dezvoltat site-uri si aplicatii prin intermediul carora ofera continut video, asemenea altor mii de site-uri similare din toata lumea. CNA nu are nici o competenta sau responsabilitate institutionala legata de reglementarea internetului sau a serviciilor online. Aspectele semnalate sunt cele referitoare la drepturile de autor care au cu totul alte organisme si metodologii care sa le reglementeze. Consideram actiunile CNA fara baza legala, iar in cazul putin probabil al interventiei Politiei vom semnala aceste practici iresponsabile si ilegale organismelor internationale”, a declarat revoltat Presedintele ANISP, Mihai Bratineanu.

 

Astfel a intrat pe fir si Politia Romana la cererea CNA pentru a inchide cele 42 de site-uri : ”Furnizorii serviciilor media la cerere au obligatia de a notifica CNA cu privire la aceasta activitate. Pana la aceasta data au fost notificate opt astfel de servicii. Pro TV ne-a informat insa cu privire la desfasurarea ilegala a unor asemenea servicii pe internet, care incalca drepturile de autor pe care le detine. CNA va sesiza Politia in vederea identificarii responsabililor de site si a clarificarii raspunderii legale”, a spus Rasvan Popescu, presedintele CNA. Practic ProTv-ul vrea sa puna monopol si sa isi faca reclama la propiul site de filme si seriale care conform multor persoane sunt de proasta calitate. Astfel daca cineva doreste sa vada un film sau sa se relaxeze privind un serial o sa trebuiasca sa plateasca. Intrebator este de ce CNA se sesizeaza acum si de ce nu a facut-o pana acum, daca tot este ilegala transmisia online gratuita a acelor optiuni.

blank