Covorul roșu
Life

Protest pe covorul roșu la Cannes. O femeie dezbrăcată a manifestat împotriva violurilor comise de soldații ruși în Ucraina

O femeie a apărut dezbrăcată pe covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes, în semn de protest față de agresiunile sexuale la care au fost supuse femeile ucrainene de la începutul invaziei ruse, scrie BBC. Cu trupul pictat în culorile drapelului ucrainean și cu mesajul „Nu ne mai violați”, tânăra a fost scoasă imediat de agenții de pază.

Manifestanta a intrat pe covorul roșu în timp ce vedetele din lumea filmului pozau, purtând doar o lenjerie pătată cu vopsea roșie, având trupul pictat în culorile drapelului ucrainean și cu mesajul „Nu ne mai violați”.

Gestul ei a fost oprit imediat de agenții de securitate, care au învelit-o într-un sacou și au scos-o de pe covorul roșu.
Covorul roșu
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat recent că în aprilie anchetatorii au primit rapoarte despre „sute de cazuri de viol” în zonele ocupate anterior de trupele ruse, inclusiv agresiuni sexuale asupra minorilor.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrel, a declarat vineri că ruși folosesc „violența sexuală ca armă de război împotriva femeilor și copiilor”.

„Făptuitorii trebuie aduși în fața justiției”, a spus Josep Borrel pe contul său de Twitter.