Actualitate, Featured

Procurorii DIICOT din Timişoara au destructurat o reţea de traficanţi de droguri

Procurorii DIICOT din Timişoara au destructurat o reţea de trafic de droguri care aproviziona cu stupefiante piaţa din Craiova, judeţul Dolj, şi din alte câteva oraşe din zona Olteniei şi care încerca să pătrundă în Timişoara. Patru tineri au fost prinşi când încercau să vândă un kilogram de cocaină, iar anchetatorii nu exclud posibilitatea ca marfa să provină din încărcătura de cocaină răsturnată în Marea Neagră şi ajunsă pe litoral.

Procurorii DIICOT Timişoara au organizat un flagrant în judeţul Dolj, pentru destructurarea reţelei care se ocupa cu traficul de droguri.

Patru tineri din oraşul Băileşti au fost prinşi când încercau să vândă un kilogram de cocaină. Ei aprovizionau piaţa din Craiova cu stupefiante şi încercau să îşi vândă marfa şi la Timişoara.

Cei patru tineri au fost prinşi, noaptea trecută, în timpul unei tranzacţii, într-un hotel aflat la marginea Craiovei. Aceştia au fost duşi, la audieri, la sediul DIICOT Timişoara. Ei vor fi cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc.

O tonă de cocaină a eșuat în Marea Neagră
Anchetatorii spun că nu exclud ca marfa să provină din încărcătura de o tonă de cocaină care s-a răsturnat în Marea Neagră în urmă cu câteva luni şi a ajuns pe litoralul românesc.

În aprilie, o amplă operaţiune de căutare de droguri pe litoral a fost desfăşurată de poliţişti, după ce au fost găsite pachete cu droguri pe plaje şi pe mare.

În martie, procurorii DIICOT Tulcea au fost sesizaţi că în zona unei localităţi din judeţ, dintr-o dubiţă a fost pierdut un pachet cu un kilogram de cocaină, cu puritatea de 90 la sută.

Ca urmare, au început cercetări, iar pe o plajă de la malul Mării Negre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, a fost găsită o barcă răsturnată şi pachete suspecte, similare cu cel găsit mai devreme.

Cantitatea totală a fost de 1.040 de kilograme brut de cocaină, cu valoare de piaţă de până la 300 de milioane de euro.

Şeful DIICOT, Felix Bănilă, preciza că răsturnarea ambarcaţiunii „a fost un lucru accidental”, dar depistarea cantităţii de cocaină „a fost rodul unei ample investigaţii pornind din seara zilei de miercuri, 20 martie 2019, şi care s-a finalizat cu descoperirea de pe malul Mării Negre”.

Cantitatea urma să fie triplată prin combinarea cu alte substanţe.

Reprezentanţii anchetatorilor au arătat că, din cercetările făcute până în prezent, s-a stabilit că drogurile proveneau din America de Sud, au fost transportate în România pe cale maritimă, aceasta fiind cea mai mare captură de droguri din ultimii ani. Anterior, pe teritoriul României au mai fost două astfel de capturi, una de peste două tone de cocaină în anul 2016 şi alta de aproximativ o tonă de cocaină capturată la Constanţa în anul 2009.

Sursa: News.ro

craiova, marea neagra, diicot, cocaina, droguri, litoral,