Actualitate, Featured

Primele voturi ale românilor pentru alegerile prezidenţiale din străinătate au ajuns la Bucuresti

Primii români care au votat deja pentru viitorul președinte al romaniei prin voturi prin corespodenta. Venit de la cei care locuiesc în străinătate și au ales să voteze prin corespondenţă. 

Primele plicuri cu votul pentru viitorul preşedinte al României au fost deja puse la poştă.

Primele voturi de la român stabilit în străinătate au aplicat online, simplu. La început au avut ceva probleme la înregistrare, dar a revenit și a reușit. A primit în poștă după vreo, 10 zile 4 plicuri si lea espediat prin posta.

Cu plicul pe care îl trimit în țară, românii din Diaspora își pun și speranța că alegerea pe care au făcut-o este una care, în timp, să aducă o schimbare în bine, o schimbare care să le permită să revină în țară, să trăiască alături de cei dragi.

Eu sunt dintre dinozaurii ăia care am vrut să mă implic, să fie bine, să fac bani la mine în țară. E, uitați că după 40 de ani am ajuns la concluzia, și eu și soția, că ne luăm copiii și plecăm. Nu definitiv, din punctul meu de vedere.

Român stabilit în Marea Britanie: Speră că va reforma România și că va opri exodul tinerilor de a pleca din țară.

Pentru românii care trăiesc departe de țară, votul prin corespondență înseamnă că nu vor mai fi nevoiți să stea ore în șir la cozi imense pentru a putea vota, cum s-a întâmplat la precedentele alegeri prezidențiale sau anul acesta, la cele europarlamentare, când mulți dintre ei nici măcar nu au mai reușit să voteze.

Românii sunt fericit că s-a introdus metoda aceasta de vot, că nu mai trebuie să facem drumuri lungi, să stăm la cozi.

Plicurile cu votul trebuie expediate astfel încât să ajungă la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, după caz, până la data de 7 noiembrie 2019 pentru turul 1 și până la data de 21 noiembrie 2019 pentru turul 2.

 

blank