Iata primele cinci lucruri pe care trebuie sa le iei din prima saptamana de sarcina!

img_1335501_thumbs_600x400_1319191

1. Confirma-ti sarcina la medic
Inainte de a te bucura prea tare de vestea pe care ai primit-o doar prin prisma repetatelor teste de sarcina, asigura-te ca rezultatul nu este unul fals-pozitiv. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa pui mana pe telefon si sa te programezi la medic, pentru analizele de sange care iti vor confirma sarcina.

2. Incepe sa iei vitaminele prenatale
Vitaminele prenatale sunt al doilea lucru pe care este important sa il iei in considerare inca din sarcina timpurie. Combinatiile de vitamine, minerale si substante nutritive din acestea sunt atent selectionate pentru a contribui la cresterea corespunzatoare a fatului in prima parte a sarcinii, considerata a fi o perioada critica in dezvoltarea principalelor organe.

3. Renunta la cateva obiceiuri periculoase
Acum, ca stii sigur ca in burtica ta creste un bebe si ca vei deveni mama, este important sa iti schimbi putin stilul de viata, astfel incat sa-i oferi fatului un start bun in dezvoltarea intrauterina si sa previi complicatiile de sarcina. Renunta la alcool, tutun, alimente nesanatoase sau periculoase (carne sau peste crud, oua crude etc.) si apuca-te sa faci miscare. Renunta si la baile fierbinti in favoarea dusurilor caldute, intrucat sunt considerate un factor de risc pentru avort spontan sau pierderea sarcinii.

4. Cauta un obstetrician bun si de incredere
Ti-ai facut primele analize la un cabinet privat sau la medicul de familie, insa nu mai poti amana nicio zi cautarea unui obstetrician bun, care sa-ti urmareasca sarcina si sa te asiste la nastere. Este important ca medicul care te ajuta sa treci prin cele noua luni sa iti inspire incredere, sa fie bine pregatit si sa aiba o reputatie in domeniu, pentru a fi mereu pe maini bune si a duce cu succes sarcina la termen.

5. Hotaraste-te cand iti anunti sarcina
Cel mai potrivit moment pentru anuntarea sarcinii este dupa incheierea primului trimestru, cand riscul de avort spontan si complicatii scade considerabil, insa aceasta ramane o decizie care ramane la latitudinea ta si a viitorului tatic.

Citeste si...
O rusoaică a divorțat, după 10 ani de căsniei, pentru că este gravidă cu...fiul ei vitreg