Administratie Locala, Featured

Primăria Capitalei a predat constructorului amplasamentul pentru lucrările de execuţie destinate supralărgirii de la 2 la 4 benzi a Şos. Fabrica de Glucoză

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că Municipalitatea a predat constructorului amplasamentul pentru lucrările de execuţie destinate supralărgirii de la două la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză, iar lucrările vor începe imediat ce se termină demolările necesare eliberării terenului, care au un termen estimat de finalizare de trei săptămâni, costul actualizat al lucrărilor fiind de 47 de milioane de lei fără TVA. Termenul de execuţie este de 15 luni, însă este discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni, susţine Firea.

„Proiectele de infrastructură din Capitală avansează! A fost predat amplasamentul pentru lucrările de lărgire a Şoselei Fabrica de Glucoză. Primăria Municipiului Bucureşti a predat constructorului amplasamentul pentru lucrările de execuţie destinate supralărgirii de la două la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză. Începe etapa de execuţie a unui proiect important pentru bucureştenii care tranzitează zona de Nord a Capitalei, un proiect care, odată finalizat, va contribui la fluidizarea traficului. Proiectul a stagnat multă vreme, însă am reuşit deblocarea lui anul trecut, când a avut loc semnarea contractului. E o investiţie la care se va lucra în ritm alert, pentru a reduce la maximum termenul de finalizare”, anunţă Firea, printr-un mesaj postat luni pe Facebook.

Ea spune că lucrările vor începe imediat ce se termină demolările necesare eliberării terenului, care au un termen estimat de finalizare de trei săptămâni. Termenul de execuţie este de 15 luni, însă este discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni.

Conform primarului, lucrările vor consta în lărgirea la patru benzi a 1,8 kilometri de strada, câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri, realizarea trotuarelor cu o lăţime de 4,5 metri, reconfigurarea intersecţiilor pe care Şoseaua Fabrica de Glucoza le traverseaza şi racordarea la viitoarea intersecţie cu sens giratoriu a autostrazii A3 Bucureşti-Ploieşti-Braşov; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizări pluviale şi prin repoziţionarea gurilor de scurgere existente, reamenajarea spaţiilor verzi şi modernizarea iluminatului stradal. Proiectul prevede şi amenajarea de parcări şi semaforizare pe anumite segmente.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea STRACO GRUP-TRACON – PRIMACONS GROUP, iar costul actualizat se ridică la circa 47 milioane lei fără TVA.

„Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat anul trecut, după o perioadă de soluţionare a situaţiilor legate de exproprieri şi de contestaţii. Au urmat unele modificări ale proiectului iniţial, generate de faptul că în tot acest timp s-a construit foarte mult în zonă şi s-au schimbat anumite normative în domeniu. Au fost redimensionate reţelele de apă, canal şi iluminat public, iar listele de cantităţi, actualizate la noii parametri”, mai spune Gabriela Firea.

blank
blank