Featured, International

Primar polonez Pawel Adamowicz injunghiat la un concert

Primar polonez Pawel Adamowicz injunghiat la un concert In vârstă de 53 de ani, primarul  a trebuit să fie resuscitat după atac și este spitalizat în stare critică.

Adamowicz conduce de 20 de ani orașul Gdansk și este membru al partidului de opoziție Platforma Civică.

Suspectul se pare că a fost recent eliberat din închisoare. Acesta a afirmat că a fost torturat în timpul detenției.

Suspectul, un localnic în vârstă de 27 de ani, a fost reținut imediat după agresiune. Individul nu a fost oprit să intre pe scenă pentru că avea asupra lui o legitimație de presă, relatează mass-media poloneză.

Potrivit relatărilor, suspectul ar fi strigat că a fost închis pe nedrept.

Incidentul a avut loc duminică seară la evenimentul caritabil Marea Orchestră a Crăciunului.

Mai mulți oficiali polonezi, inclusiv premierul Mateusz Morawiecki și președintele Andrzej Duda, au condamnat atacul.

Știrea inițială

Primarul marelui port polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, a fost atacat duminică seară de un necunoscut care l-a lovit de mai multe ori cu un obiect ascuţit, au informat media locale, citând martori, transmite AFP.

Primarul a fost reanimat la locului incidentului după care a fost transportat cu ambulanţa la spital, potrivit paginii de internet a cotidianului Gazeta Wyborcza, scrie agerpres.ro.

Atacul a avut loc în faţa a câteva sute de persoane, pe un podium ridicat cu ocazia unei strângeri de fonduri pentru o organizaţie finanţând achiziţionarea de echipamente medicale.

Deocamdată nu se cunoaşte cât de grav a fost rănit Pawel Adamowicz, 53 de ani, primar al oraşului Gdansk cu începere din 1998.

Agresorul a fost reţinut rapid.

Potrivit unor martori citaţi de mai multe media, individul a apărut brusc pe podium, a luat microfonul şi a afirmat că a fost aruncat în închisoare de guvernul centrist precedent al Platformei Civice (PO). Acest partid l-a sprijinit pe Pawel Adamowicz cu prilejul alegerilor municipale din toamna lui 2018.