Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila, acuzat de abuz în serviciu şi spălare de bani, nu a fost arestat preventiv de magistraţii Tribunalului Galaţi. Aceştia au decis ca el să fie judecat în stare de arest la domiciliu.

Bunea Stnacu nu avea un moral la pământ când a fost adus în cătuşe la sediul Tribunalului Galaţi. Ba chiar a spus, la coborârea din duba poliţiei, că omul trebuie să se obişnuiască cu orice, făcând referire la prima noapte în arest.

Florin Mija, vicepreşedintele CJ, a fost şi el arestat la domiciliu. El a fost eliberat direct de la Tribunal deoarece îi expirase ordonanţa de reţinere înainte de pronunţarea deciziei. Şi-a luat soţia în braţe şi a spus că nu va contesta măsura arestării la domiciliu deoarece e mai bine acasă decât în arest. Va fi prima noapte petrecută acasă după ce a fost săltat de mascaţi de pe plaja din Eforie.
Cel de-al treilea funcţionar reţinut, Nicolae Moisiu, şeful biroului de achiziţii al CJ Brăila, este cercetat sub control judiciar. DNA Galaţi a contestat decizia. Bunea Stancu şi Moisiu au fost mai întâi duşi în arestul IPJ şi eliberaţi de acolo. Cei doi au ieşit pe intrarea din spate după ce, pentru scurt timp, s-a stins lumina în curte. De-a lungul şedinţei de judecată fiul lui Bunea Stancu a aşteptat pe hol.