Life, Stiri

Preoți ortodocși se ”confesează” într-un altfel de calendar

Preoți ortodocși se ”confesează” într-un altfel de calendar

Calendar cu… preoţi ortodocşi

O cohortă de homosexuali denigrează Biserica Ortodoxă Română

Dracul nu face biserici, se spune prin popor. Dar, dacă poate, şi poate, îşi bagă din când în când coada… Nici alea sfinte, cu iz de tămâie şi lumânări, cu rugăciuni către Domnul şi cu pilde creştineşti, nu scapă de puterea dracului.

blankChiar din capul locului, ţin să precizez că nu suntem dintre aceia care judecă oamenii după orientările lor sexuale, care dau cu piatra, care aruncă, nu ştiu, cu noroi în alţii care sunt altcumva faţă de noi. Fiecare îşi duce şi îşi face viaţa cum vrea. Însă, în cazul ştirii de faţă nu putem să umblăm cu praf de stele la cingătoare sau în cuvinte. O şleahtă de homosexuali, nu din România, a fost chinuită de actul creaţiei şi s-a pus cu… creaţia pe capul Bisericii Ortodoxe Române. A se citi că o adunătură de manechine gay s-a dezbrăcat la costumul lui Adam, dar fără frunză, şi a pozat cu nuditatea la vedere pentru un calendar, chipurile cu preoţi ortodocşi  români. Mai multe portaluri de ştiri din Europa şi din America au publicat informaţii despre acest calendar. Huffington Post vorbeşte pe larg despre „preoţi în afara tiparelor, slujitori ai Bisericii Ortodoxe din Europa de Est” şi face trimiteri către site-ul orthodox-calendar.com, unde îi învită pe cei interesaţi să afle poveştile preoţilor ortodocşi nonconformişti. Că fenomenul homosexualităţii ia amploare, că foarte mulţi adolescenţi şi chiar copii de 13, 14 ani cad pradă acestei mişcări, că, dintru început, calendarul e făcut de homosexuali pentru homosexuali, toate acestea constituie o latură a problemei. Însă faptul că s-a ajuns, că au mers, cu îndeletnicirile lor de Sodoma şi Gomora, până la denigrarea ortodoxismului şi punerea într-o lumină proastă a preoţilor români, e altă chestiune. E BLASFEMIE! Defăimează şi hulesc credinţa ortodoxă, în sine. Aduc o ofensă, la urma urmei, unui întreg popor de ortodocşi. Tinerii gay au făcut legal ce au făcut? Au avut acceptul cuiva pentru profanarea, în definitv, a unei culturi? Cum de îşi permit să-şi vândă zoaiele la umbra unei religii respactabile? Şi iată câteva chestiuni care ar trebui să dea de gândit celor care trebuie, până la urmă, să ia nişte decizii:

1. Preoţia nu este o meserie şi nici nu este accesibilă individului obişnuit; este altfel de trăire (altfel de viaţă) şi nu sunt suficiente cunoştiinţele dobândite în şcoală. Serviciul salarizat s-a „înfiinţat” pentru a nu fi arestaţi preoţii pentru… „vagabondaj” de către atei fiindcă „nu aveau ocupaţie” şi nu îndeplineau sarcinie de partid în realizarea obiectivelor măreţe marxist-leniniste.
2. Un preot orodox nu poartă simboluri sataniste (chiloţi „superman”) care invocă puteri care nu vin de la Dumnezeu.
3. Soţia unui preot ortodox nu pozează în chiloţi.
4. Psihopatele ruse care practică desfrânarea homosexuală şi batjocoresc Biserica şi Icoanele in numele lesbianismului sunt „susţinute” de acel site care vinde minciuni.

 

Artă popească, fără popi

Nu cer să se pocăiască, să se schimbe, să acorde cuvântului lui Dumnezeu altă conotaţie decât cea pe care o dau acuma. E problema lor cum trăiesc, cum mor, cum îşi fac şi îşi simt plăcerile carnale. Nu e treaba mea să propăvăduiesc Evangheliile în faţa tinerilor gay. Dar sunt, ca o creştină practicantă ce mă aflu, oripilată. Pornită. Nemulţumită. Nu sunt câtuşi de puţin avocatul popilor de la noi, îi ştiu pe mulţi, prin prisma meseriei, că sunt păcătoşi la fel ca noi, păcătoşii, dacă nu chiar mai rău ca noi. Aşa cum pe alţii, mulţi, îi ştiu cu har. Cu dăruire. Cu aplomb în ceea ce fac. Însă de ce să-şi vândă cohorta de homosexuali fanteziile, plăcerile, zambalucii, pe spinarea unei întregi religii? Auzi, preoţii non conformişti din Europa de Est… Nici nu spun că leşină vreun preot dacă vede calendarul cu… preoţi… Dar, da, mă simt, ca alte multe persoane, jignită de tupeul celor care s-au dat în stambă în paginile calendarului. Ei cred că reacţia negativă a bisericii şi a celor ca mine nu e întemeiată. Au făcut artă, au făcut un calendar artistic, care se vinde foarte bine, cu 10 euro, în Germania, Polonia sau Grecia. Şi, ca nesimţirea să fie maximă, autorii calendarului cheamă şi alţi clerici sau studenţi la teologie să participe la realizarea calendarului pentru 2014… Tot ortodox, cum ar veni… Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române tac, nu prezintă un punct de vedere oficial cu privire la calendarul cu preoţi gay, pentru că BOR nu vrea, zice-se, să legitimeze o încercare de discreditare a instituţiei. Totuşi, Patriarhia Română a făcut cercetări şi afirmă că niciun pozat din calendar nu este preot. Totul este o încercare de denigrare. Deci, ca să fiu bine înţeleasă, din parte-ne nu este vorba despre ostilitate în ce îi priveşte pe homosexuali. Poartă-şi crucea cum doresc. Dar refuzăm să ne lăsăm terfeliţi într-un mod josnic şi îndobitocitor. Le respectăm înclinaţiile, deşi nu le încurajăm. Dar, au fost imbecilizate şcoala, poliţia, armata. De ce să scape biserica? Poate că cineva ar trebui să se sesizeze şi să ia măsuri.

Sursa foto: orthodox-calendar.com

blank