Poliţe plătite?! Actorul Shia LaBeouf a venit cu punga pe cap, iar regizorul von Trier a răspuns Festivalului de la Cannes

shia-labeouf-bag-4

Actorul american Shia LaBeouf, care face parte din distribuţia celui mai recent film al lui Lars von Trier, „Nymphomaniac”, a purtat o pungă de hârtie pe cap la premiera primei părţi a acestui lungmetraj, organizată duminică seară, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Continuând seria de comportamente bizare care i-au dominat existenţa în ultima perioadă, actorul Shia LaBeouf a apărut pe covorul roşu, duminică seară, la Festivalul de Film de la Berlin, cu o pungă de hârtie pe cap, pe care era scris textul „I am not famous anymore” (Nu mai sunt celebru, n.r.). Shia LaBeouf a purtat pe cap această pungă – din care i se vedeau doar ochii – în timp ce mergea pe covorul roşu înspre sala în care a avut loc proiecţia „Nymphomaniac (long version, Volumul 1)”.

În timp ce costumaţia sa – smoching negru şi papion – era adaptată perfect unui eveniment de o asemenea ţinută, mesajul scris cu negru pe punga de hârtie de pe cap este acelaşi cu afirmaţia pe care Shia LaBeouf a postat-o pe contul său de pe platforma Twitter. Acelaşi text – „I am not famous anymore” – a fost postat în mod repetat de actorul în vârstă de 27 de ani pe Twitter începând din 13 ianuarie.

Shia LaBeouf

Tot duminică, Shia LaBeouf a plecat ca o vijelie de la conferinţa de presă organizată la Festivalul de la Berlin pentru promovarea filmului „Nymphomaniac”, după ce a răspuns unei singure întrebări cu privire la scenele explicite de sex din acest lungmetraj. Însă a meritat să plece, răspunsul său fiind un non-sens, aşa că şi-a făcut un mare bine: ”Pescăruşii urmăresc vaporul deoarece cred că vor fi aruncate sardine peste bord”. LaBeouf l-a pastişat pe Eric Cantona care a rostit aceste vorbe „foarte adânci” la conferinta de presa din 1995 dupa ce castigase recursul impotriva condamnarii sale la doua saptamani de inchisoare pentru lovirea unui suporter.

In fine, micuţul Shia LaBeouf (27 de ani) a luat-o la fugă imediat ce a răspuns, lăsând momentul penibil pe mâinile colegilor la conferinţa de presă. Comportamentul straniu al lui Shia LaBeouf a început să se manifeste după ce, recent, actorul a pretins că se va retrage din viaţa publică, ca urmare a implicării sale într-un scandal de plagiat.

Shia LaBeouf a devenit celebru după rolul din SF-ul „Transformers – Războiul lor în lumea noastră” (2007), care s-a bucurat de un imens succes de casă. În anul următor, LaBeouf a fost distribuit în alte două pelicule cu încasări excepţionale – „Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal” şi „Ochi de vultur/ Eagle Eye”. Anul 2009 i-a adus din nou două roluri în filme cu succes de casă – „Transformers: Răzbunarea celor învinşi” şi „New York, I Love You”, iar în 2010 a jucat alături de Michael Douglas în „Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule”.

Lars von Trier, de la persona non grata, adulat la Berlin

Pe de altă parte, şi cineastul danez Lars von Trier a avut o apariţie inedită, duminică, la Festivalul de Film de la Berlin, unde a apărut purtând un tricou cu textul „persona non grata, official selection”, o aluzie la faptul că regizorul a fost declarat „persona non grata” de organizatorii Festivalului de la Cannes, în 2011.

„Nymphomaniac (long version, Volume 1)” a fost prezentat în afara competiţiei la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, ediţia a 64-a, care se desfăşoară între 6 şi 16 februarie.

Lars

Pe tricoul purtat de Lars von Trier era imprimat mesajul „persona non grata, official selection”, scris sub simbolul Palme d’Or, cea mai importantă distincţie acordată în cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Ca de obicei, cineastul danez nu a făcut nicio declaraţie de presă în campania legată de promovarea „Nymphomaniac”.

Până la Berlin, singura apariţie a cineastului a fost prin intermediul unui afiş în care acesta apărea legat la gură cu un plasture. Decizia se pare că a fost cauzată de efectele declaraţiilor sale legate de nazişti şi Hitler de la conferinţă de presă de la Festivalul de Film de la Cannes, din 2011, cu ocazia proiectării filmului „Melancholia”.

„Nymphomaniac” pare a fi unul dintre cele mai aşteptate filme ale sezonului de iarnă 2013-2014, prin prisma conţinutului său erotic şi a distribuţiei cu numeroase vedete.

Lars Von Trier, un regizor care adoră să provoace, a distribuit-o pe actriţa Charlotte Gainsbourg în rolul principal feminin în noua sa peliculă, în timp ce rolul principal masculin a fost acordat unui actor în plină ascensiune la Hollywood, Shia LaBeouf.

Uma Thurman şi Willem Dafoe completează distribuţia acestui film despre care se spune că va fi pe măsura ultraviolentului „Antichrist” de Von Trier, un lungmetraj care a şocat numeroşi spectatori.

 

 

Citeste si...
Renault Twizy, disponibil în România + Preț