Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, miercuri seară, că va fi lansată procedura pentru numirea unui procuror-şef al DIICOT ”la un moment dat”, urmând a se cântări dacă se vor aştepta noile legi ale Justiţiei, lansate în dezbatere publică, sau se va urmări ”obiectivul de a stabiiza această funcţie”. Predoiu a afirmat, însă, că există un procuror-şef adjunct la DIICOT şi există premisele ca instituţia să funcţioneze bine în perioada următoare.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a fost întrebat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, când va lansa procedura pentru numirea unui procuror-şef al DIICOT şi a precizat: ”O să lansăm la un moment dat. Este o întrebare, reflectez la ea. Este de cântărit dacă aşteptăm noile legi sau dăm întâietate unui obiectiv de a stabiiza această funcţie”.

Predoiu a explicat că ”există toate premisele ca instituţia să funcţioneze” în perioada următoare, având în vedere că există un procuror-şef adjunct cu care a avut o discuţie.

Predoiu a mai explicat că vrea să se consulte cu Secţia pentru procurori a CSM, dar şi cu procurorul general.

Întrebat dacă am putea avea un procuror şef la DIICOT abia anul viitor, având în vedre că legile Justiţiei vor fi în dezbatere publică până în 31 martie, Predoiu a afirmat: ”Nici aşa un termen nu este rezonabil”.

Şefa Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Giorgiana Hosu, a demisionat joi din funcţie, după ce soţul său a fost condamnat a 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu să influenţeze deciziile de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obţină avizul pentru numirea în funcţia de preşedinte al CA al Carpatica Asig