Suma totala a proiectului „La pas prin taramul legendar al Greciei”, prezentata cititorilor si calculata gresit in respectivele articole, este mai mare decat cea reala, intrucat TVA –ul pentru aceste servicii este, de fapt, de 9%, si nu de 19%, asa cum au presupus autorii acestor materiale. Prin urmare valoarea totala a proiectului, inclusiv TVA, este de 1.560.000 lei, si nu de 1.707.650 lei.   

O alta informatie falsa, care indica intentia de a induce in eroare cititorii, se refera la cursul euro folosit in calculele autorilor, respectiv 4.5 lei/euro. Pe aceasta cale va informam ca euro a depasit pragul de 4.55 lei inca din luna martie 2017. Potrivit BNR, astazi, 1 euro este cotat la 4.6616 lei.

Prin urmare, pretul/participant indicat este, in mod eronat calculat, fiind „umflat” cu 15%, ajungand la 379 euro/participant, si nu la maxim 334 euro/participant (cu TVA inclus), asa cum este in realitate.

Mai mult decat atat, facem precizarea ca in pretul achitat de Municipalitate pentru taberele pentru seniori sunt incluse, in plus fata de transportul dus-intors cu autocarul, cazare in camera cu 2 paturi, pentru 7 nopti; si masa (mic dejun-pranz-cina), all inclusive, si nu demi-pensiune, pentru 7 zile, si o excursie turistica pentru vizitarea Muntelui Olimp cu ghid turistic, o excursie turistica pentru vizitarea obiectivelor turistice din Meteora cu ghid turistic, o petrecere culturala tematica “Seara Greceasca” si o petrecere culturala tematica “Seara Romaneasca”, precum si medic permanent la locatiile de cazare.

De asemenea, este important de mentionat ca ofertele obtinute de autorii acestor articole vizeaza perioada de dupa 1 octombrie 2018, in timp ce taberele din proiectul „La pas prin taramul legendar al Greciei” incep in luna august, ceea ce inseamna ca sunt organizate in plin sezon si, asa cum este normal, au un pret diferit. Prin urmare, informatia prezentata in aceste materiale este scoasa din context si este prezentata in mod eronat cititorilor.  

In ceea ce priveste numarul de participanti, facem precizarea ca acesta este de 1000 de seniori, asa cum Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti a anuntat initial. Locurile gratuite oferite de agentie sunt folosite pentru personalul medical si reprezentantii Centrului pentru Seniori care vor insoti participantii in tabere si care vor coordona grupurile.